PDA

Zobacz pełną wersję : D16Z6K+ wysokie obroty na jalowym i po rozrzadniu

DobekBdg
13-03-11, 09:21
(WIEM BLAD W TEMACIE) Witam. Mam maly problem i sam juz go do konca nie ogarniam. Silnik to d16Z6 + Eaton. Zaczne od poczatku.
2 miechy temu zrobilem swapa + remont silnika kompletny z odprezeniem. Odpalajac na zimnym 3 mal mi dosc wysokie obroty dopoki nie otworzylo termostatu 2500 ale pozniej spadaly do normalnych wartosci. W srode zalozylem Eatona i obroty na zimnym 3ma mi 3000 a jak sie rozrzgeje 1500 - 2000 2 razy spadly do normalnej wartosci i po ruszeniu znowu to samo wiec sprawa lezy raczej po stronie mechanicznej

mapy wstepne robil kumpel i mowi ze to nie od tego

w czym moze byc problem ????

przepustnica jak w nia spojrzalem sie domyka ale jeszcze w razie co ja wyczyszcze

krokowiec czysty

prosze o jakies porady wszystkich rzeczy gdzie szukac teraz tak leze i mysle czy winny moze byc czujnik temp ??? czy polozenia przepustnicy ?

Swietywwl
13-03-11, 15:50
lewe powietrze może gdzieś łapie, za wolne obroty odpowiada FITV to pod przepustnicą, potrafi się rozregulować z wiekiem i trzeba go ogarnąć

http://www.team-integra.net/sections/articles/showArticle.asp?ArticleID=1167

ale ja bym stawiał na lewe powietrze gdzieś, miałem podobnie i okazało się, że puszcza uszczelka kolektora, wymieniłem i wszystko działa jak należy