Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przednie przeciwmgielne - brak styku na kostkach

klubowicz
12-03-11, 19:20
Dziś się zabrałem za wymianę przepalonych żaróweczek w przednich przeciwmgielnych, jak się później okazało zupełnie nie potrzebnie, bo po demontażu stare żarówki okazały się sprawne. Po zmontowaniu wszystkiego i stwierdzeniu, że nadal nie świecą zacząłem szukać gdzie indziej. Bezpiecznik sprawdzony, włącznik sprawdzony. Kostki psiknąłem prewencyjnie WD-40 i się coś zaczęło dziać czyli zaczęły swiecić. Ale na krótko, bardziej migać. Idąc tym tropem zacząłem przy załączonych przeciwmgielnych ruszać kostkami, ściskać, wyginać i w gdy je mocniej ściskam to halogeny świecą. Diagnoza oczywista, styki zaśniedziałe. Ale tego paskudztwa nie da się w żaden sposób rozebrać, są nierozbieralne. Jedynie mogę zrobić w ten spsoób, że kupię nowe, inne kostki i wtyczki, utnę wtyczkę po stronie halogenu, utnę kostkę po stronie instalacji i założę jakieś inne, nieoryginalne kostki. Dodam, że halogeny ma fabryczne, od nowości. Czy ktoś przerabiał ten temat, podpowie mi coś, czy może da się tanio (w miarę) w ASO dostać jako część zamienną, czy występuje w ogóle?