Zobacz pełną wersję : walek d15 pomocy
Witam mam d13b2 wstadzilem walek z d15 fajna sprawa :) tylko ze jak jade z gorki i hamuje to on hamuje silnikiem i niestety ale zalewa mi gaznik jak wcine sprzeglo albo dodam gazu to leci ;/ macie jakies pomysly ??
Muzyk-Grzes
11-03-11, 19:52
No właśnie....
wow to tylko ja mam taki posrany problem :(
Jak zalewa gaznik, a powiedz mi w jaki sposob masz rozwiazane podawanie benzyny teraz? Moze iglica od plywaka jest wyrobiona i przelewa komore gaznika...
immortal3k
15-03-11, 01:17
Witam mam d13b2 wstadzilem walek z d15 fajna sprawa :) tylko ze jak jade z gorki i hamuje to on hamuje silnikiem i niestety ale zalewa mi gaznik jak wcine sprzeglo albo dodam gazu to leci ;/ macie jakies pomysly ??
Tez mam podobny efekt hamowania(jak bym mial reczny zaciagniety) - nie wiem co z tym zrobic;/ Jak ci sie objawia to zalewanie gaznika?
Ile ci pali po walku? Bo mnie dosc duzo...;/ Mam walek d15b3;]
Tez tak myslelismy ze cos nie zamyka tak jak powinno :( co do rozwiazania mam wsadzona pompe elektryczna 0,2 -0,4 bara wiec nie powinno byc jakiegos mega cisnienia zeby to wszystko puszczalo ;/ co do zalewania jade hamuje oczywiscie samochud hamuje sobie slinikiem dojerzdzam do skrzyzowania zaczyna spakac i sie wylacza ;/ otwieram patelnie i widze ze jest zalany gaznik plywak pelny benzyny ;/ wciakam gaz trzymam przez chwilke az wszystko zleci odpalam czekam az przepali i jade dalej ;/
Wg. mnie trzeba rozebrać gaźnik i sprawdzić zawór, który jest zamykany pływakiem. No chya że wykorzystać Regulator ciśnienia paliwa z wersji na wtrysku, gdzie cisnienie paliwa uzależnione jest od podciśnienia w kolektorze ssacym... Ale jeśli innym działa to prawidłowo to myślę, że nie ma co kombinować, tylko sprawdzić ten zawór...
a zostawiłeś seryjną pompę paliwa i tylko do niej na kablu doprowadzającym zamontowałeś elektryczną pompkę?? Bo tak to należy prawidłowo zrobić, ponieważ w seryjnej pompie jest zorganizowany powrót paliwa do baku...
Należy zamontować elektryczną pompę tak jak tutaj na obrazku:
http://www.kerls-schrauberseite.de/Bilder/Civic/Motor/BePuel.jpg
Dodatkowo po instalacji pompy elektrycznej należy wyregulować poziom paliwa w komorze pływakowej.
dzieki wielkie jak by mi ktos jeszcze napisal gdzie to sie ustawia do bede wdzieczny :) chyba ze to jest ta srobka ktora widzimy po sciagnieciu patelni do ktorej podloczony jest przewod paliwowy doprawadzajacy benzyne do gaznika
Muzyk-Grzes
19-03-11, 21:25
Tak, to ta śrubka.