Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Rdzawa plamka

s3kawek
05-02-07, 15:46
Jak kupowałem hanie to poprzedni wlasciciel mowil ze była przerysowana po boku i drzwi były wymianiane i faktycznie. Przerysowane było tez lewe nadkole które zostało przyszpachlowane i polakierowane. Robione to było w ASO i na prawde ciezko bylo dostrzec róznice dlatego nie był to dla mnie problem. Wczoraj jak ładnie słoneczko swieciło zauważyłem ze na wysokosci ok 5 cm od rantu nadkola pojawiła sie rdzawa, ok milimetrowa plamka która dala sie zetrzec palcem ale jest w tym miejscu dziurka dosłownie jakby zrobiona czubeczkiem szpilki tak ze w ogole prawie niewidoczna. Żadnych przebarwień, b±bli czy czego¶ takiego nie ma. Zastanawiam sie teraz w czym problem i boje sie ze moze pod szpachla być tragedia. Co robic?

Cairo
05-02-07, 16:13
no zapewne na tej dziurce wielko¶ci główki szpilki się nie kończy i jak rozgrzeberz to podspodem będzie gorzej, ale może tragedii nie ma.
Prawdopodobnie bedzie musiał dziruke zaspawać blachcarz i nadkole do malowania.

s3kawek
05-02-07, 16:21
no zapewne na tej dziurce wielko¶ci główki szpilki się nie kończy i jak rozgrzeberz to podspodem będzie gorzej, ale może tragedii nie ma.

Ale dziurka nie jest w blasze tylko w lakierze, wiec wymóżdzyłem ze rdza pojawila sie z tej dziurki.

Cairo
05-02-07, 16:25

Ale dziurka nie jest w blasze tylko w lakierze, wiec wymóżdzyłem ze rdza pojawila sie z tej dziurki.
a to jesli, blacha jeszcze nie dziurawa to może obędzie sie bez spawania, czyli sam lakiernik może to ogarn±ć, koszt pewnie ok 150-200pln z materiałami