Zobacz pełną wersję : Wymiana akumulatora bez resetu ECU
Witam. Wkrótce będę wymieniał akumulator i chciałbym jednocześnie uniknąć resetowania kompa a co za tym idzie nauki ustawień. Czy ktoś wie jak to zrobić? Czy krótkotrwałe odpięcie aku spowoduje reset (czytałem róże opinie)? Dzięki z góry & pozdro!
no z tego co wiem to i tak sie zresetuje, a czemu nei chcesz go uczyc?? to nie trudne
Nie chcę go uczyć bo robiłem to kilka dni temu jak mi aku siadł.. :)
ale zajmie ci to raptem 5minut , to az takie wymagajace?>?
Przy obecnych temperaturach nagrzanie silnika (na biegu jałowym) do wlaczenia sie wentylatora to minimum 20-30 minut.. Trochę paliwa idzie, poza tym taki reset co kilka dni chyba raczej nie jest wskazany. Chciałem się dowiedzieć, czy istnieją jakieś metody by tego uniknąć?
nie, więcej zabawy z uniknięciem resetu niż z resetowaniem - możesz podpiąć kablami rozruchowymi dodatkowy akumulator do klem, odpiąć klemy, wyjąć stary włożyć nowy, zakręcić klemy i odpiąć kable, tylko będzie fajerwerk jak Ci się klemy zetkną w międzyczasie, albo jak plusowa dotknie do masy
po co ci ta nauka. wsiadaj i jedz
po co ci ta nauka. wsiadaj i jedzw zasadzie fakt, widac ze koledze i tak nie zalezy na osiagach itd. woli oszczednie wiec looz, zrob tak jak pisze wieshaq