Zobacz pełną wersję : Przy puszczeniu kierownicy lekko ucieka w prawo?
perla212267
10-03-11, 07:38
Witam mam problem taki że jak jadę prostą drogą to mi fura ucieka lekko na prawo. Nie wiem ale wygląda to że zaczęło się jak wymieniłem koła na letnie (195/50R15) z 175/70R13 zimowych na nich chyba tego nie było. Już nie wiem może za wcześnie wymieniłem koła (opony roczne Toyo Proxes 4).
Co to może być? Zbieżność ok jadę jeszcze po pracy na szarpaki i zobaczę. :(
szukałeś? na pewno nie!!!
felgi, opony, wyważenie i wiele innych zmiennych
Nawet droga może być nierówna. Sprawdź dokładnie koła, skoro to po ich założeniu się zaczęło. A byłeś na zbieżności po zmianie kół?
Czy aby nie przesadzasz ? Robić zbieżność przy zmianie kół? rozumiem zeby zrobić po wymianie końcówek drążka. Masz może poprostu troche mniejsze cisnienie w kole z prawej strony i dlatego lekko ściaga ja tak mialem z zimowkami tylko ze mi na lewo sciagalo i to bylo spowodowane cisnieniem
perla212267
10-03-11, 17:37
Koła wyważone ciśnienie sprawdzone tylko miałem wymieniane wahacze górne z przodu i wygląda że to one może są za mocno skręcone (bo jak podniosłem auto do góry i skręciłem do oporu kołem to wyglądało jakby było na nich za ciasno). Co wy o tym myślicie?.
zbieżność nie ma nic do ściągania pojazdu:/ Kierownica jest prosto? Jeśli faktycznie koła są ok, prosta droga i zjawisko zachodzi powyżej 100 km/h to sprawdź kąty:)
reed2 LOL! :D Wyczytałeś na stronie klubu Malucha? :D
hehe nie to akurat na forum samosi. Zanim Ci wytłumaczę chętnie wysłucham Twojej opinii w temacie.