Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana sprzegła w 2.2 i-ctdi

Pniaczek
09-03-11, 20:07
Witam :)
Tak krótko i na temat , zabrałem sie za wymiane sprzęgła w swoim Ufie i po morderczej walce udało mi sie wydostać tarcze i docisk. Pojechałem do Bielska aby zmienić okładziny na tarczy i stoczyć docisk. I pan który mi to robił zapytał czy mam klucz to przestawienia docisku i wtedy zgupiałem bo o niczym takim nie wiedziałem. Czy ktoś z was robił to samemu i ma jakiś pomysł jak to zrobić domowymi sposobami :confused: Bo na chwile obecną auto stoi rozgrzebane na kanale i nie wiem co zrobić bo teraz nawet nie ma jak auta zaciągnąć do mechanika a po za tym nikt u mnie w mieścinie na dzień dzisiejszy nie chce wymienić mi tego.

Ordi
09-03-11, 22:18
kurde, powiem ci ze tutaj chyba nikt sam tego nie robił :-/ Jedyna osoba która mogła by coś wiedzieć na ten temat to był KOT, który niestety już nie zagląda na forum bo sprzedał auto... Jak zwalczysz temat to daj znać co i jak - nam tez się to przyda...

Pniaczek
09-03-11, 22:40
jeśli tylko mi sie uda coś zdziałaćto dam znać ;) jutro od rana zaczynam walke

Pniaczek
13-03-11, 23:10
dopiero teraz pisze bo w piątek zaraz po złożeniu auta miałem wyjazd na słowację i musze sie pochwalić że sie udało :)
auto złożone i nawet jeździ :D koszt 120 zł za okucie tarczy i stoczenia docisku + 60 zł na gaz do bielska :) po za podstawowymi kluczami nie potrzeba żadnych specjalnych kluczy do cofniecia docisku wystarczy ruszyć głową ( przydatny jest manual do hondy przy rozbieraniu )

mysle że pieniądze nie duże i warto było , polecam każdemu kto ma troche czasu i chęci przy pogrzebaniu przy swoim aucie :)

manieks80
31-07-11, 21:09
Kolego a możesz dokładniej opisać jak ten docisk się ustawia.Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz.

pako7
29-02-16, 13:45
Witam mógłby ktoś pomóc z tym ustawianiem docisku?? Na docisku są sprężynki jakiś się to reguluje??