Zobacz pełną wersję : kto wie do czego ten wezyk??
Witam,
Zastanawiam sie do czego te wezyk, a w zasadzie rurka, polaczona z wezykiem pod obudowa filtra powietrza (czerwona strzalka z prawej)
http://img385.imageshack.us/img385/7223/filtrpowietrzarv8.jpg (http://imageshack.us)
I jeszcze jedno laickie pytanko, gdzie ta cholerna zwezka?(gdzies w okolicy lewej stzalki?) bo nie wiem za bardzo jak wyglada :( a chce sie jej pozbyc, dzieki za wyrozumialosc.
jaka zwezka? ja tam nie widzialem zadnej zwezki. chyba ze mowa o wyprofilowanej blaszce miedzy wlotem powietrzea do puszki filtra i filtrem.
rurka to dobieg silniczka krokowego
dzieki Wieshaq, liczylem po cichu na Twoja odpowiedz bo wiem ze "zjadles zeby" na tym silniku :)
a o tej zwezce sie naczytalem ze jest w d13b2 takowa i usuniecie jej ponoc cos poprawia (przynajmniej samopoczucie) u mnie siedzi LPG i chcialbym go troche odmulic. co polecasz? mysle o blosie, dolocie z kibel rury itp
a co do tej rurki od krokowego, to "magik instalator lpg" zrobil mi czarodziejski gumowy wezyk ktory polaczyl z ta rureczka wlasnie i poprowadzil bezposrednio nad mikser, nie mam pojecia dlaczego, ale bez tego wezyka silnik ledwo chodzi lub gasnie, nie ogarniam tego, dopiero poznaje ten silnik.
dzieki Wieshaq, liczylem po cichu na Twoja odpowiedz bo wiem ze "zjadles zeby" na tym silniku
:) no ale juz troche czasu minelo i uciekaja szczegoly
a o tej zwezce sie naczytalem ze jest w d13b2 takowa i usuniecie jej ponoc cos poprawia (przynajmniej samopoczucie) u mnie siedzi LPG i chcialbym go troche odmulic. co polecasz? mysle o blosie, dolocie z kibel rury itp
zwezka tak jesli jest gaz. zwezka jest mikser wiec nie mozesz go usunac ale mozesz tak jak poszesz zalozyc blosa. to da efekt na pewno.
co do dolotu z kibla to jest dozyc trudne do zrobienia ale nie zniechecam cie. trzeba wszystko podpiac a najtrudniejsze to dobrac kolanko bo jest malo miejsca pod maska
a co do tej rurki od krokowego, to "magik instalator lpg" zrobil mi czarodziejski gumowy wezyk ktory polaczyl z ta rureczka wlasnie i poprowadzil bezposrednio nad mikser, nie mam pojecia dlaczego, ale bez tego wezyka silnik ledwo chodzi lub gasnie, nie ogarniam tego, dopiero poznaje ten silnik.
i to wlasnie lubie w gazownikach... ku*wa nie umie zrobic normalnier to zaczyna kombinowac.
i to wlasnie lubie w gazownikach... ku*wa nie umie zrobic normalnier to zaczyna kombinowac.
tylko pytanie jak zrobic zeby bylo normalnie :) bo jak ktos mi pod maske patrzy to mi wstyd za ta rurke co wyglada jak pyda wypłosza :)
szczerze to nie wiem.. to robota dla gazownika ktrory zna sie na swojej pracy