Zobacz pełną wersję : Wire Tuck -ogarniecie komory silnika
junior20066
09-03-11, 17:28
Tak jak w temacie panowie szukam kogos najlepiej z mojej okolicy ale nie koniecznie kto umie i ogarnie ładnie cała komore silnika .Orientuje sie ktos w cenach jakie to moga byc koszta ??nie mowie tu o czesciach typu seperatorki,łapy silnika pokrywy itp tylko o ładne pochowanie kabli ,pomalowanie komory i zaslepienie niepotrzebnych dziur.Chodzi mi o cos takiego moze nie dosłownie bo ciezko tak bedzie ale cos podobnego :)
http://img222.imageshack.us/img222/686/127oh.jpg (http://img222.imageshack.us/i/127oh.jpg/)
Znacie jakąs taka złota rączke??Polecacie kogos?
złota rączka to za mało.... tu trzeba magika z wiedzą techniczno-elektryczno-elektroniczną z domieszką artysty
zapewne widziałeś temat kolegi E2rd i widać ile to pierd******
w PL to pewnie na palcach jednej dłoni można policzyć tych co by to ogarneli... chyba że się mylę;)
dramatu z tym nie ma, jesli umiesz malowac, szpachlowac, spawac, itp, i masz chociaz troche wyobrazni, to dasz rade sam, tylko pytanie czy masz warsztat do tego :), no ja ci nie pomoge bo jestem kawal drogi od ciebie, ale niedlugo sam bede robil u siebie :)
junior20066
09-03-11, 22:32
sam tego nie ogarne dlatego szukam własnie kto mi to ogarnie odezwe sie do SSG bo dla MUSK w miare ładnie ogarneli jak cos wam przyjdzie do głowy to piszcie
licz sie tylko z tym ze ssg zajmie to dwa lata, i worek kasy ;) szkoda ze polska taka wielka :D
junior20066
09-03-11, 23:39
własnie słyszałem ze w ssg trzeba czekac na terminy .Zakit wpadaj do mnie na Mazury pozwiedzasz i razem podziałamy przy hance :D ja to nie mam nerw do takich rzeczy i umiejetnosci ja bede mogł dowozic alkohol i dupeczki :D
Ty to masz pomysly Mariusz :D :D
moze sie kiedys wybiore do babci to posiedzimy :) heh, no niestety, gdyby to chociaz poznan byl ;)
swoja droga, u nas rzeczywiscie nie duzo wire tuckow jest.
analogule teraz konczy projekt, e2rd, musk, i chyba romi ma u siebie w bialasku, a wiecej to nie wiem...
fala ma ładnie ogarnietego mieszka w Iławie czyli nie tak daleko ;D
WireTuck to nic strasznego. U mnie ciągnie się to długo z powodu braku czasu. Najwięcej kosztują pierdoły typu końcówki i nyple. Reszta do ogarnięcia własnoręcznie. Można też na skróty bez nypli ale mniej profi.
Pozdrawim Mrągowo, ja też z Mazur ale teraz w Warszawie ;)
W niedlugim czasie bede wsadzal b18c4 do swojej ej6 i bedzie full wire tuck i kazdy kto mysli ze jest to takie proste to sie myli ;))
Moj plan obejmuje wsadzenie b18 odpalenie nastepnie ponowne wycagniecie wyczyszczenie komory i pomalowanie a nastepnie pelen wire tuck :)Jak tylko zaczne bede robil fotki bo napewno sie to komus przyda. Poztym muszisz zdecydowac czy robisz full wire tuck wraz z przewodami hamulcowymi czy tylko elektryka???
Dolicz do tego rowniez wyczyszczenie i pomalowanie silnika bo ladna komora z brudnym silnikiem bedzie wygladac do dupy .
Przewalkowalem kilka set tematow odnosnie Wire tuck i powiem mozesz to zrobic na kilka sposobow :
1. Zakup wiazki od chlopakow z ChaseBays z US + rzezba komory silnika . Koszta to w zaleznosci jaki motor od 300-600$ za kompletna wiazke + koszt komory
2. Oddanie auta do SSG albo innego garazu z workiem pieniedzy i drugim autkiem bo czyms muszisz smigac ;). Koszta okolo 2-3tysz moze wiecej :)
3. Przesledzenie tematow na innych forach , zebranie wszytkich potrzebych info i zrobiebienie wszytkiego samemu a co za tym idzie duzo mniejsze koszta + satysfakcja A ZA WSZYTKO INNE MOZESZ ZAPLACIC KARTA MAESTRO ;))
Wybor nalezy do Ciebie
nie powiedzialbym ze to takie trudne wystarczy miec pojecie o elektryce. Moim zdaniem jesli chcesz to zrobic pozadnie to tylko nowa wiazka bo dopasowywanie i laczenie przewodow na dluzsza mete moze sprawic problem a pozniej znajdz przebicie kiedy wszystkie kable schowane i kazdy byl laczony. Aha i bez wyjecia silnika srednio sie to robi bo nie ma dojscia:p
junior20066
16-03-11, 04:13
Jak jak bede robic to chcem robic to profi wiec jak zaczne grzebac dam znac i wstawie focisze :)
Tak jak mowi elviss09 najlepiej bedzie wyciagnac silnik wtedy wiecej miejsca a w dodatku bedzie lepiej ci pociagnac przewody po silniku i je przedluzyc Pozatym najlepiej bedzie sciagnac deske bo troche spawania bedzie na scianie grodziowej chyba ze uzyjes gumowych zaslepek.
Rozumiem ze wspomaganie tez OUT albo zalozenie elektrycznej pompy ???? Bo nie bedzie to dobrze wygladalo chyba ze zastapisz plastikowy zbiornik innym i przewody zmienisz na oplot.
junior20066
16-03-11, 16:13
silnik bedzie wyjmowany w celu wyszkiełkowania go co do wspomagania sie pomysli bo bez wspomagania ciezko krecic bedzie na tych kapciach co mam
Myślę, że temat jest w miarę szybko do ogarnięcia, jeśli masz sprzęt i warsztat. Tylko wcześniej wypadałoby zakupić wszystkie złączki, przewody miedziane i inne potrzebne materiały, żeby nie rzedłużać czasu robienia. Wiązka do ogarnięcia, wyjmujesz silnik, podłączasz kostki do wszystkich czujników, ucinasz kawałek za czujnikami i potem dokładasz kable i łączysz wszystko jak najkrótszą drogą a potem wszystko w całość. Też przebrnąłem przez hamerykańskie fora w tym temcie i uważam, że nie jest tak źle. Jak masz czas i chęci+ to co wcześniej napisałem, to dasz rade samemu ogarnąć:)
Ja akurat też będę się będę bawił w Wire Tuck, po tym jak zakończę renowację budy :)