Zobacz pełną wersję : pękła śruba
Witam...
skręcając dziś jarzmo pękła mi śruba .... :( część została mi w ręku a część w tej części co cylinderek.... :( pytanie jak teraz ją wyciągnąć ...???
macie jakiś pomysł... sugestie ?
carols
Mozesz sprobowac ja wykrecic, sa specjalne zesatwy do takich akcji, nawiercasz malym wiertelkiem, wkręcasz specjalna srubke w to, ktora ma odwrotny gwint i wykrecasz. jak nie pomoze to wywiercac srube.
Mozesz sprobowac ja wykrecic, sa specjalne zesatwy do takich akcji, nawiercasz malym wiertelkiem, wkręcasz specjalna srubke w to, ktora ma odwrotny gwint i wykrecasz. jak nie pomoze to wywiercac srube.
dzięki za info ..:)
kumam czyli wiertarka w ruch ... pytanko tylko czy mocno kosztowny taki zestaw ??
jak masz mozliwosc, to dospawaj jakas srube(z pozadnym lbem) i tez da sie odkrecic :d
sam zacisk przy dobrym układzie kupisz z rozbitka za 60pln
jakby sie nie dalo wykrecic...
Taki zestaw nie jest drogi, ale kruchy, jak mi pękł przy wykręcaniu z drążka kierowniczego w kadecie do i tak musiałem nabyć nowy drążek :( bo już tego nie rozwiercisz - niczym :( -spróbuj rozwiercić i nagwintować lub wymienić całość, powodzenia...
sam zacisk przy dobrym układzie kupisz z rozbitka za 60pln
jakby sie nie dalo wykrecic...
dzięki za info muszę i tak czekać na wiertarkę... jak nie uda się będę szukał z rozbitka
jedna kwestia co mogło być przyczyną tego, że śruba miała kształt klepsydry....?wykształciła się pod wpływem temperatury?? >=< coś w tym stylu .... gdzieś był luz czy źle skręcone było ..?
a sruba nie zostala w tej czesci zakonczonej guma w ksztalcie harmonijki ?
jesli tak, to caly ten element da sie wyjac. Taki element pasuje z byle jakiego zacisku od civica. Sam ukrecilem kiedys jajackowi i zamienilem od starego zestawu.
a sruba nie zostala w tej czesci zakonczonej guma w ksztalcie harmonijki ?
jesli tak, to caly ten element da sie wyjac. Taki element pasuje z byle jakiego zacisku od civica. Sam ukrecilem kiedys jajackowi i zamienilem od starego zestawu.
Tak właśnie w tym elemencie została jedna część ... :) jak ją wyjąłeś... nie mam wiertarki więc wolałbym rozwiązać to jakoś inaczej .. myślałem o skejeniu ale to raczej nie wyjdzie :)