PDA

Zobacz pełną wersję : rysy na masce po pierwszym myciu?

murgrabia
04-02-07, 17:36
witam mam jak zwykle dziwny problem. W środę odebrałem auto od lakiernika a dziś postanowiłem sobie go umyć i co widżę!! jak mi wysechł to moim oczom ukazały sie drobne rysy,b.mało widoczne .ale są więdż jak mam rysy po pierwszym myciu to jak ta maska będzie wyglądała po 100 myciach dodam że często myje samochód i zawszę ta samą szczotką która mi nie rysuje lakieru . tak sobię myślę że tan lakier jaeszcze dobrze nie wysechł z tego co wiem to od pomalowania do założenia maski mineła doba -zdecydowanie za mało!! . czy ona jeszcze osiągnie odpowiednią twardość ? co wy o tym sądzicie ???

Lcfr
04-02-07, 18:07
witam mam jak zwykle dziwny problem.
:d :d :d

W środę odebrałem auto od lakiernika a dziś postanowiłem sobie go umyć i co widżę!! jak mi wysechł to moim oczom ukazały sie drobne rysy,b.mało widoczne .ale są więdż jak mam rysy po pierwszym myciu to jak ta maska będzie wyglądała po 100 myciach dodam że często myje samochód i zawszę ta samą szczotką która mi nie rysuje lakieru .

pierwsze - nie maszczotek które nie rysujna auta... (co zreszta widac po dalszej czesci wypowiedzi...)

tak sobię myślę że tan lakier jaeszcze dobrze nie wysechł z tego co wiem to od pomalowania do założenia maski mineła doba -zdecydowanie za mało!!
brawo... dobrze myslisz..... :aloha:
tylko dlaczego tak pózno???????
nikt nie mowil ze swieżego lakieru nie myjemy? (szczególnie takiego "dobowego")
teraz to zonk-albo da sie to spolerowac albo do poprawki...

czy ona jeszcze osiągnie odpowiednią twardość ? co wy o tym sądzicie ???

osiagnie...
ale juz z tymi drobnymi rysami ;/

a myslimy o tym tyle ze nowomalowanych elementów nie zaleca sie myc - nawet do 1m-ca czasem...(zalezy jakie mycie/myjnia itp)
wiekszosc lakierów potrzebuje conajmniej 24h do utwardzenia sie wstepnego... pełne utawrdzenie i nastepnie wysezonowanie trwa nawet miesiac...
jest to okres kiedy nalezy sie szczególnie obchodzic z malowanym elementem...
wszystkoz zelazy tez od malowania... rodzaju kaieru i czy jest to robione normalnie czy z mozliwoscia wygrzania....

tak czy inaczej pomysl był marny zeby myc auto zaraz po lakierowaniu ;/