Zobacz pełną wersję : szerokość opony..
witam jak w temacie-kupiłem kółeczka 16 cali z oponami 215/40/16 . Pytanie-czy to nie z szerokie i nie za duze koła do aerodecka-proszę o pomoc i pozdrwiam
niewiem jak inni(pewnie powiedza ze jest super :djablek: )
ale dla mnie to jest troche za duzo, napewno ladnie to wyglada, ale napewno gozej przyspiesza :(
to jest tylko 90km... :/
takie moje skromne zdanie
ja na lato bede na 99% jezdzil na 17" na jakims niskim profilu i wali mnie to ze kazdy powie ze to auto nie jezdzi... dla mnie 90km to nie wyscigowka wiec scigac sie tym i tak nie bede... a znow te 17" nie zmuli az tak auta zeby po miescie czy na trasie nie dalo sie podrozowac...
zreszta JinJet mial wczesniej 17" w 1,4 i bylo good... wiec nie przeraza mnie mysl o 17"
a stawiam na lans a nie na silnik wiec ja bede zadowolony.
tak wiec kolego jesli Ci to nie przeszkadza to smigaj na tej 16 szerokiej i bedzie wszystko naprawde fajnie :) pozdrawiam !
...założę 16 i bedzie chociaz wygladało , bo jechac to 90 KM nigdy nie bedzie...pozdrawiam i dzięki za opinie
jak kupiłeś to załóż i się przejedź to chyba lepsze sprawdzić samemu a nie czytać opinie w stylu: "mam 22 cale jest *****iście polecam każdemu".
załósz ja miałem 17 na aerodecku ale ciogłem bo palił jak star 100 na 100 puzniej pszeszłem na 15 i był git
witam jak w temacie-kupiłem kółeczka 16 cali z oponami 215/40/16 . Pytanie-czy to nie z szerokie i nie za duze koła do aerodecka-proszę o pomoc i pozdrwiam
Po pierwsze to 215 na Polskie koleiny to miód :/ i jak pojedziesz na dłuzsza trase to zrozumiesz o czym mowie.
Po drugie 40 to wg mnie za nisko szczegolnie na dziury po zimowe.
polecam rozmiar 195/45/16
Windykator
09-02-07, 23:32
polecam rozmiar 195/45/16
ja właśnie takie oponki będę kupował do swoich felg :)
Ja tak jezdzilem na poczatku.Wyglad super ;) , w zakretach przy obnizonym zawieszeniu rewelacja co do komfortu to doly czuc duzo bardziej na tym profilu i jak to z kazdymi alusami trzeba uwazac.Przyspieszenia przy 1.6 zabiera troche ale jak nie zamierzasz sie scigac to polecam takie kolka.Pojezdzij troche to zobaczysz co i jak
A jak to będzie w przypadku obniżonego auta ze sprężynami -30 mm z przody i z tyłu (niepamiętam producenta) i amortyzatorami KYB EXEL G-Shock ? Autko siedzi sporo niżej... nie będzie nic obcierać ? Dla przykładu powiem że na kółkach 195/60 R15 autko po założeniu spręzyń i amortyzatorów które opisałem powyżej i opuszczeniu z podnośnika w dół siadło na kołach i z warsztatu wyjechało na pożyczonych kołach 185/50 R15 :d
A jak to będzie w przypadku obniżonego auta ze sprężynami -30 mm z przody i z tyłu (niepamiętam producenta) i amortyzatorami KYB EXEL G-Shock ? Autko siedzi sporo niżej... nie będzie nic obcierać ? Dla przykładu powiem że na kółkach 195/60 R15 autko po założeniu spręzyń i amortyzatorów które opisałem powyżej i opuszczeniu z podnośnika w dół siadło na kołach i z warsztatu wyjechało na pożyczonych kołach 185/50 R15 :d
Z takim profilem i z obnizeniem moze Ci obcierac.Ja mialem -40 i na 16'' 215/40 nic nie tarlo ale jak zalozylem na przod 195/50 to w zakrecie troche przycieralo.Zaloz np. profil 45 i poprobuj