Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby w civicu hb 5 gen

munio83
04-02-07, 10:10
Witam
Kupiłem elektryczne szyby z rozbitej hondy u mnie nie było ich wcale mam cały zestaw podnośniki, okablowanie, sterowanie jest tam też centralny zamek z centralką. Mam pytanie czy ma ktoś schemat jak to podłączyć(mam schemat ale od 6 generacji a ten się troche różni od piątej próbowałem ściągnąć ale pojawiał mi się błąd jak chciałem go razpakować) chodzi mi o to pod które bezpieczniki jest podpięty i gdzie się wpina do tego. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia tego przekażnika to byłbym bardzo wdzięczny bo gość od którego to kupiłem powiedział mi że najprawdopodobniej ma go ale nie wie który to jest.
Prosze o pomoc bo nie chce czegoś spalić albo niepotrzebnie jechać do elektryka.

polololo21
04-02-07, 23:14
schemat ci wysłałem a co dpo przekażnika jest w skrzynce pod kierownica kostak centymetr na połtora i ze dwa wysoka wogole przerabaiłem cała instalke bo ez sam robiłem wiec moge ci troche pomóc u mnie było tak ze do kosci w drzwiach były juz wyprowadzone przewody wystarczyło zmienić kostke w samych drzwiach i włozyc przekaznik może u ciebie jest tak samo co do oznaczenia bezpieczników masz to napisane na tej klapvce ktora maskuje bezpieczniki

munio83
05-02-07, 15:38
Dzięki będe to robił w następnym tygodniu w razie problemów będe pytał.

ponko
15-03-07, 17:55
Witam

Ja mam okazje kupić elektryczne szyby przod i tył od Rovera rocznik 95' to prawie jak HONDA :)

I teraz moje pytanie czy ta elektryka bedzie u mnie działała ?? Oczywosći mowimy tylko o przodzie :) Bo mam hanie 3 dzwi 5 generacja.

Z tego co wiem nie ma w tej elektryce przekaznika ... mozna kupić oddzielnie ?? jezeli tak to jaki ???

Aha jest jeszce komplet elektryki do lusterek razem z podgrzewaniem. i czy tez mozna założtyc??

Ma może ktoś jakiś schemat?? jak to podłączyć ??

Power of dreams - HONDA

Gumol
17-03-07, 22:47
Ma może ktoś jakiś schemat?? jak to podłączyć ??

dolaczam sie do prosby o schemat jak podlaczyc elektryczne szybki w civicu hb 5 gen :d

BARTAS998
18-03-07, 12:22
Ja rowniez podłączam sie pod prośbe i mam jeszcze pytanie: czy jak kupie szyby do takiego samego modelu to bedzie plug&play? Bede musial przerabiac tą kostkę w drzwiach? Bo u mnie jest cala zapchana kablami.

munio83
06-05-07, 21:30
Zamontowałem szyby elektryczne w swojej hani chwile temu i generalnie wszystko działa. Ale mam taki problem który nie daje mi spokoju mianowicie nie działa mi automatyczne opuszczanie szyby kierowcy i wogóle to sterowanie chodzi tak jakby jakoś nie tak jak powinno Czy u kogoś kto też to montował jest tak samo. I czy mase wzieliście z kostki, czy z drzwi. U mnie nie było kostek musiałem przerabiać całą instalacje i mase podłączyłem właśnie pod drzwi i zastanawiam się czy to może być powodem np. złego działania przekaznika.

Levy
10-05-07, 21:29
A wiecie może jak mogę zamaskować miejsca po raczkąch od otwierania szyb...bo mam takie ładne dwie dziury po założeniu elektr. ...przydały by sie jakieś zaślepki...:(

munio83
10-05-07, 22:16
Ja też narazie mam tam jeszcze dwie dziury a myśle o załeżeniu tam dodatkowych głośników lub jakiegoś dodatkowego oświetlenia ale postawie czyba na głośniki.

pirat
10-05-07, 23:35
albo boczki kupic..

Levy
11-05-07, 00:45
Ehh...tak czy siak...kasę trzeba wydać.. :afro:

Ale samochód ma być piękny...to kase wydawać trza ! ;)

Grzesieklodz
11-05-07, 16:40
a ile daliscie za podnosniki? i czy macie orginalne od jakiejs rozbitej czy kupiliscie ten zestaw uniwersalny? bo ja sie tez nad elektrycznymi zastanawiam

Nowy Kubi
12-05-07, 15:21
Ja wkładałem wszystko oryginał: podnośniki, wiązki, przełączniki, boczki. Unibadziewia bym nie wkładał. Nie da rady powiedzieć ile kosztowało bo był rozbitek na części. Ale u handlarzy komplet tak po 300-400 zł zależnie od tego co w nim jest, z boczkami może nawet więcej.

abarth81
23-05-07, 21:49
Ja załozylem do swojej 5D kupilem cały kpl ma przednie drzwi mechanizmy razem z silnikami,przekaźnik,wiązki wszystko wyjołem tak jak bylo zamontowane w starej hani po lekkim dachu zapłacilem za to Uwaga: 100 zł słownie sto złotych i jak ludzie pytają ile dalem za elektyryke a ja mówie cene to sie robią bladzi i gadaja ze ściemniam...
a to byla okazja przecie żal bylo nie brac. :aloha:

marianekss
26-05-07, 17:17
ja tez bym prosił o ten schemat :) dzięki:)

grzesi51
16-06-07, 21:18
Zakładał ktoś tam elektryczne szyby od Rovera,ja mam do kupienia od 400 i prośba,czy wszystko ładnie podchodzi? :aloha:

morobert
16-06-07, 23:18
Witam
Do mnie właśnie przyszła przesyłka z elektryką szyb i boczkami . Znalazłem na allegro komplet za 300 pln + 20 przesyłka . Mam pytanko czy ktoś z Warszawy nie pomugłby mi czegoś takiego podłączyć ? To znaczy wszystko wymienię sam chodzi mi tylko o podłaczenie elektryki . Liczę na tych co już to robili sami :)

orris
19-07-07, 01:17
Witam
Mam 2 malutkie problemiki z hondą V gen hb.

Mam nadzieje że nie było jeszcze takich postów, bo ja nie znalazłem

1. (centralny zamek) Kiedy zamykam drzwi od str. kierowcy to centralny elegancko zamyka też drzwi pasażera, ale po chwili powoli je sam otwier - jaka może być przyczyna??

2. (el. szyby) Szybya pasażera nie podnosi się ani nie opuszcza za pomocą przełącznika pasażera, zaś od str. kierowcy wszystko działa. Czy jest to wina przełącznika pasażera, czy może ma na to wpływ przełącznik kierowcy??

Z góry dzięki za pomoc

Lipek
19-07-07, 07:20
2. (el. szyby) Szybya pasażera nie podnosi się ani nie opuszcza za pomocą przełącznika pasażera, zaś od str. kierowcy wszystko działa. Czy jest to wina przełącznika pasażera, czy może ma na to wpływ przełącznik kierowcy??

sprawdz przycisk blokujacy szybe pasazera (taki maly przelacznik po str. kierowcy w konsoli do sterowania szybami).

orris
19-07-07, 10:02
Dzięki, ale jak przycisne ten przełącznik to nie działa wtedy również i sterowanie od kierowcy, szybą pasażera

zielaq
11-08-07, 14:28
warto bezpiecznik sprawdzic tez ;]

cisek222
07-10-07, 12:14
Witam u mnie jest tak że obojętnie czy u kierowcy wciskam czy u pasażera i tak nie działa mi prawa szyba od pasażera. Może to być wina Bezpiecznika? Chyba nie co nie? jeden odpowiada za wszystkie czyli to jakiś pojedyńczy przekaźnik może być? ten co w drzwiach?