PDA

Zobacz pełną wersję : szuranie w podłodze przy kręceniu kierownicą [EJ2]

pompek
03-02-07, 20:52
jak mam wciśnięte sprzęgło albo trzymam nogę na podłodze i kręcę kierownicą to czuję pod nogą delikatnie szuranie... co to może być?

emg
03-02-07, 21:35
myszy :djablek:

a czy tak ciężko udać się na podnośnik z kolegą i sprawdzić??

pompek
03-02-07, 21:45
a czy tak ciężko udać się na podnośnik z kolegą i sprawdzić??
a mogę i bez kolegi... to w taki razie forum traci sens... nie zadawaj kolego pytania bo możesz jechać do mechanika... dziękuję... można zamknąć temat...

emg
03-02-07, 21:57
a mogę i bez kolegi... to w taki razie forum traci sens... nie zadawaj kolego pytania bo możesz jechać do mechanika... dziękuję... można zamknąć temat...

litości, kolego nie strzelaj focha, tylko się zastanów jak ktoś ma odpowiedzieć co Ci szura pod nogą - może masz auto po mega dzwonie i buda pracuje dużo bardziej niż bezwypadkowa i szura spawana podłużnica, może pompa wspomagania, może wydech, może zawieszenie, może poduszka silnika, może opony, może drążki kierownicze albo ich osłony, może jakiś pasek i jeszcze wiele innych rzeczy - wybierz sobie ta która Ci najbardziej się podoba.

Nowy Kubi
04-02-07, 10:24
Mam podobną rzecz w EJ2 z tym, że szczególnie w zimie i ja odbieram szuranie jako hałas z samej kolumny kierowniczej, a nie z podłogi. I podobno jest to typowa rzecz w jajku i należy olać, bo bez wymiany kolumny nic się zrobić nie da.

A jak przy podłodze to mogła się przestawić plastikowa osłona krzyżaka. I np pedałem ją dociskasz do krzyżaka przekładni i szura. Schyl no sią pod kierownicę, posprawdzaj, poruszaj osłoną.

kondekhondek
13-12-07, 20:06
może pompa wspomagania

no wlasnie. ja odczuwam od przedwczoraj szuranie przy poruszaniu kierownicą, a po wyjściu z autka i posłuchaniu z bliska zdaje się że to pompa wspomakania, przy ruszaniu kierą wydaje syczący dźwięk....co z nią może być nie tak?:/ Stało się to z dnia na dzień, przy nadejściu mrozów...więc może płyn we wspomaganiu zimniejszy...ale....nie wiem sam. I jakoś bardziej niż zawsze obroty przy poruszaniu kierą skaczą. tzn czuc że się zmieniają...jakoś tak bardziej. EJ9 98 r. 1,4 90 KM