Zobacz pełną wersję : mocowanie konsoli srodkowej dlugiej 5 gen
pytanie kieruje glownie to kolegow, ktorzy zmieniali u siebie konsolke krotka na dluga.
mam problem z zamontowanie. jest jakby za dluga. strasznie napiera na tunel srodkowy jakby byl za wysoki i przez to ciagnie ta przednia plastikowa czesc w strone tylu auta. ten plastik jest na bokach przyklejony tasma i w tym momencie tak sie naciaga, ze sie zaczyna odklejac. czy ktos mial podobne problemy???
moze jednak sa jeszcze jakies roznice. moze tunel srodkowy powinien byc inny...
moze cos z mocowaniem pod deska (tym metalowym stelazem)
http://img458.imageshack.us/img458/1291/konsola3gk3.th.jpg (http://img458.imageshack.us/my.php?image=konsola3gk3.jpg)
a zaslepke tunelu srodkowego, tego ktory obudowuje drazek, odkręciłeś??
tak, tam gdzie cup holder sie montuje
[ Dodano: Sob 03 Lut, 2007 ]
Octane, montowales niedawno u siebie prawda?? tunel zostawiales stary czy miales caly komplet??
U mnie tak samo jest, do dzis jest troche rozjechana i ta taśma po bokach nie trzyma - próbowałem już różnymi cudami ale nic z tego, konsolka trzyma się na czterech śrubach - 2do konsoli pod radiem i 2po bokach - u mnie z prawej strony nie ma mocowania na śrubke i chyba temu nie trzyma się za bardzo
no to widze ze nie tylko ja mam taki problem. z tym ze mi sie udalo przykrecic na wszystkie sruby jednak wlasnie szczegolnie z prawej strony jest strasznie naciagnieta.
hm, u mnie jest w sumie ok, jeszcze tylko nie przykrecalem po bokach bo radio nie podłączone ale nie wygląda na to zeby cos zlego się miało dziać.
no to moze przykrec na bokach i sprawdz. bo wlasnie u mnie zeby tam przykrecic trzeba mocna ja naciagnac ;)
Jakoś w obecnej ani w poprzedniej hance nie miałem więkrzych problemów z zamontowaniem konsoli. Może deska rozdzielcza troche siadła i zmniejszyła sie przestrzeń na konsole??
no moze rzeczywiscie cos z deska. mozna ja sprobowac poluzowac na srubach i podniesiona dokrecac. tylko ile to roboty :/
Qba sprobuj podszlifować troche konsolę żeby powiększyc ten otwór, na pewno łatwiej niż cała dechą ruszać.
no ta ewentualnosc zostawiam sobie na koniec ;) mam jeszcze tunel srodkowy z auta w ktorym byla konsola, przymierze i zobacze.
chcialbym zapytac czy da rade podpasowac jakos konsolke z VI gen. do V gen. bo takowa posiadam w garazu a oryginalnej V g. nigdzie nie moge dostac
podłączam się do tematu z pytaniem czy dopasuje taki tunel do eg8 jest jakaś różnica niż w hb
bo ten zwykły mało praktyczny nie ma niestety dużo schowków w hani
Pamietam ze jak zdejmowalem dluga konsole to ciezko bylo. Mysle ze sprobuj odkrecic cala srodkowa zalozyc ta z popielniczka i dopiero pod nia ta dluga. Musi wejsc nie ma bata, jest tam dosc ciasno, ale wejdzie.