PDA

Zobacz pełną wersję : zarysowany zderzak

superman2
03-02-07, 19:44
witam
dzis mi ktos na parkingu zarysowal przedni zderzak z lewej strony :( dodatkowo na szkle kierunkowskazu jest jeszcze mala ryska koloru czerwonego :djablek: wiem ze i tak nieznajde sprawcy ale w jaki sposob mozna usunąć takie 'przytarcie'? dobrze ze mi chociaz plastiki niepopękały...

pozdrawiam

_Qba_
03-02-07, 20:10
najpierw sprobuj to spolerowac. moze nie jest tak zle. zwykla pasta polerska tempo, farecla itp bedzie ok

superman2
03-02-07, 20:21
jak probowalem to troche palcem zdrapac to schodzi pomalu to czerwone ścierwo :/ ale co z tym szkłem od kierunku? fakt ze to jest rysa 0,5mm na 5mm ale i tak widac... czyli teoretycznie zderzak powinno sie dać dosyć łatwo doprowadzic do stanu ok tak?

_Qba_
03-02-07, 20:23
jesli nie jest lakier pod spodem zdarty to nawet slad nie zostanie

superman2
03-02-07, 20:40
a jak usunąc te rysy z plastiku który nie jest lakierowany? bo nie cały zderzak mam w lakierze...

bilet44007
03-02-07, 23:24
podlączam się do tematu zajechał mi ktoś w tylny zderzak na parkingu zostawił rysy w kolorze białym i wjechał na nadkole dobrze że jeszcze przed wymiana sierpów bo bym sie :djablek: oczywiście uciekł dużo takich klientów jeżdzi na tych drogach pozdr

ralfox
06-02-07, 14:01
najlepiej benzyną ekstrakcyjną schodzą takie zarysowania, tylko delikatnie, później gdy potrzeba to kupić pastę tempo i przepolerować delikatnie.