Zobacz pełną wersję : zarysowany zderzak
witam
dzis mi ktos na parkingu zarysowal przedni zderzak z lewej strony :( dodatkowo na szkle kierunkowskazu jest jeszcze mala ryska koloru czerwonego :djablek: wiem ze i tak nieznajde sprawcy ale w jaki sposob mozna usunąć takie 'przytarcie'? dobrze ze mi chociaz plastiki niepopękały...
pozdrawiam
najpierw sprobuj to spolerowac. moze nie jest tak zle. zwykla pasta polerska tempo, farecla itp bedzie ok
jak probowalem to troche palcem zdrapac to schodzi pomalu to czerwone ścierwo :/ ale co z tym szkłem od kierunku? fakt ze to jest rysa 0,5mm na 5mm ale i tak widac... czyli teoretycznie zderzak powinno sie dać dosyć łatwo doprowadzic do stanu ok tak?
jesli nie jest lakier pod spodem zdarty to nawet slad nie zostanie
a jak usunąc te rysy z plastiku który nie jest lakierowany? bo nie cały zderzak mam w lakierze...
bilet44007
03-02-07, 23:24
podlączam się do tematu zajechał mi ktoś w tylny zderzak na parkingu zostawił rysy w kolorze białym i wjechał na nadkole dobrze że jeszcze przed wymiana sierpów bo bym sie :djablek: oczywiście uciekł dużo takich klientów jeżdzi na tych drogach pozdr
najlepiej benzyną ekstrakcyjną schodzą takie zarysowania, tylko delikatnie, później gdy potrzeba to kupić pastę tempo i przepolerować delikatnie.