Zobacz pełną wersję : szmery,b18c4,p9k
bartkonator
07-03-11, 18:23
Witam, jestem po swapie silnika b18c4 ze skrzynia p9k, otóż mam taki problem auto jeździ normalnie, tylko na luzie i podczas jazdy słysze takie szuranie, lekkie szmery, po naciśnięciu sprzęgła nie ustaje, przy 1000-3000tys obrotów to słychać na każdym biegu, gdy słuchałem pod maską dochodzi dzwięk ze skrzyni, ale nie jestem pewien. Do tego zaobserwowałem że przy przyspieszaniu od 1000-2500 obr dzwiek się nasila. Myślałem że coś w silniku, ale silnik przyspiesza jak powinien, nie puszcza pierda ze spalonego oleju. Macie jakieś pomysły co to może być ?
Jeszcze raz: Jaką masz skrzynię?????
psycholoog
08-03-11, 14:08
Witam, jestem po swapie silnika b18c4 ze skrzynia p9k
Chyba s9b??
bartkonator
08-03-11, 14:36
oj mój błąd :) tak tak s9b. Musze zmienić zdanie do tego co napisałem, ponieważ dzisiaj jeździłem trochę i moje obserwacje są następujące:
Na luzie: słychać coś szumi w skrzyni
Na biegach: szumi nadal
po naciśnięciu sprzęgła: cisza, tylko silnik słychać. Nic nie szumi nie buczy.
Sprzęgło do wymiany?
oj mój błąd :) tak tak s9b. Musze zmienić zdanie do tego co napisałem, ponieważ dzisiaj jeździłem trochę i moje obserwacje są następujące:
Na luzie: słychać coś szumi w skrzyni
Na biegach: szumi nadal
po naciśnięciu sprzęgła: cisza, tylko silnik słychać. Nic nie szumi nie buczy.
Sprzęgło do wymiany?
Raczej łożyska w skrzyni do wymiany skoro po naciśnięciu sprzęgła nie szumi.
bartkonator
09-03-11, 08:04
Opłaca się to robić czy kupować inną skrzynie ?
jakbys mial d-serie to nie oplacaloby sie robić ale s9b nie jest aż takie tanie, za wyjęcie i wsadzenie skrzyni placisz i tak, spytaj np. rem-a ile robienie tej skrzyni kosztuje