Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16Z6 Problem Z Uszczelka Pod Miska Olejowa

Wafel
07-03-11, 17:28
Witam :) Mam Problem Z Uszczelka Pod Miska Olejowa W Swojej Civic 6 gen z 98 r. D16Z6
Wymieniełem uszczelke pod miska olejowa pojezdziłem troche i wywalilo ja (pekla w jednym miejscu) zrobilem ponownie z inna uszczelka pojezdziłem wypluło ja znow i w tym samym miejscu była przycieta ale nie pekła do konca zrobiłem znow i to samo w tym samym miejscu przecieta została zrobiona ponownie i narazie jest ok nie leje sie nigdzie oleju rowniez nie ubywa lecz nie iwem czy za jakas chwile znow ja nie wyzuci :( Czym to jest spowodowane??
Słyszałem ze od wydechy ze bez kata bez tłumikow oprocz jednego ostatniego wyzuca własnie uszczelke ale moim zdaniem nie ma to nic do tego no bo niby jak by to sie miało odbywac i wogole. Wydaje mi sie ze to bedzie skaza miski olejowej. Co wiecie na ten temat moze jakis patent macie czy cos.
Z Gory THX i pozdro dla wszystkich Posiadaczy Hond :)

blaster86
07-03-11, 17:39
Wymieniałem jakieś 6msc. temu uszczelkę miski olejowej w D14z2 i do tej pory nic nie cieknie a kupiłem jakąś włoską...
Co do twojego przypadku wydaje mi się że po pierwsze za mocno przykręciłeś ją i po drugie nie zastosowałeś się do kolejności przykręcania śrub.

Yotomeczek86
07-03-11, 17:49
Po odkręceniu miski trzeba obejrzeć dokładnie te miejsce na bloku i misce. A nie na pałę przykręcać i modlić się że nie będzie tym razem leciało :) Poza tym, czy uszczelka OEM czy zamiennik?

jasiek09
07-03-11, 19:03
Wafel a składałeś uszczelkę na sucho czy czymś smarowałeś ?

Wafel
07-03-11, 23:49
Robiłem to u mechanikow. Pierwsze 2 uswzczelki zamienniki ale nie pamietam jakiej firmy pozniej u drugiego mechanika tez zamienik niemieckiej firmy podobniez uszczelka z najwyszszej połki i pierwszy raz była zakladana uszczelka i taka pasta alla silikon do japonczykow do misek olejowych itp wysoko obrotowych. A nawiazujac do tego co napisałem wczesniej czyli do tego wydechu to wtedy jezdziłem bez wyciszenia a teraz z pewnego powodu od ostatniej naprawy owej uszczelki jezdze na wyciszeniu i nic sie nie dzieje i mozliwe to ze to przez wydech wywala mi ja?? wczesniej jak ja kupiłem jezdziłem bez wyciszenia i ta stara uszczelke nie wywaliło dopiero po wymianie jej.

SpritZer
08-03-11, 00:38
Tylko nie mówcie że ma wydech na przelocie i mu uszczelkę wywala:D:D

Saiti
08-03-11, 09:26
Prędzej od ogrzewania tylnej szyby niż od wydechu...

Wafel
08-03-11, 13:26
Tez Własnie tak mysle ze nie od wydechu ale wolałem miec pewnosc wieksza niz miałem :D

witaj kolego z Bełka :D

4mell
10-03-11, 07:52
proponuje zacząc od sprawdzenia układu odpowietrzania skrzyni korbowej

orzech85
10-03-11, 11:49
I przede wszystkim kup uszczelkę oem.

Wafel
10-03-11, 22:04
u ostatniego mechanika byłem dwa razy za pierwszym razem zrobili pojezdziłem troche wypluło i druga naprawe robili na własny koszt (oni daja gwarancje na swoja robote) i sprawdzili wszystko i czy nie jest odma zapchana i itd i powiedzieli ze motor jest ok nie ma zadnych przedmuchow ani nic no i od owej wymiany jezdze i jest ok narazie nic sie nie dzieje lukałem pod auto nic nie jest ulane miska czysta