Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Parówa SIMOTA + LPG ?????

Abu
07-03-11, 15:09
Witam :) Panowie i Panie mam takie zapytanie. Czy parówa Simoty może być z lpg?? Gazu często nie używam najczęściej jeżdżę na benzynie bo szkoda mi silnika żeby męczyć go gazem, sekwencji nie mam, jest to zwykła instalacja.

skolopendra
07-03-11, 15:10
nie ten dział

Abu
07-03-11, 15:14
Jeśli nie ten dział to zapewne temat zostanie przeniesiony, ale chciał bym się czegoś dowiedzieć na ten temat. W końcu dział techniczny :)

HG__wwa
07-03-11, 15:24
Z sekwencyjną instalacją w d15z3 i stożkiem Simoty zrobiłem jakieś 15tys. km na gazie i wszystko było ok. Zakładać. Jeździć.

Abu
07-03-11, 15:27
O i to jest odpowiedz :) czyli bez problemów mogę sobie pozwolić na tego moda :)

piroman
07-03-11, 16:21
skoro piszesz ze zwykla instalacja to rozumiem że IIgen czyli mikser, a więc nie bedzie z tego zadnych efektów poza wizualnymi pod maską:rolleyes:

Starstruck
07-03-11, 16:25
Ale chłopak nie jeździ na gazie. Jest na forum użytkownik Tyliq, on ma praówę simoty w zagazowanym D15B7 i nie ma sekwencji. Z tego co wiem, wszystko mu działa :)

piroman
07-03-11, 16:37
Ale chłopak nie jeździ na gazie. Jest na forum użytkownik Tyliq, on ma praówę simoty w zagazowanym D15B7 i nie ma sekwencji. Z tego co wiem, wszystko mu działa :)

A czy ja gdzieś napisałem ze nie bedzie dzialać :confused: To że nie jeździ na gazie nie ma tutaj akurat większego znaczenia, bo jeśli jest dolot zdławiony mikserem to nie będzie z tego ani mocy ani efektów dźwiękowych...

slop
07-03-11, 16:48
rozumiem że jak mam sekwencję to wrzucenie parówy simoty ze stożkiem coś tam da, podobnie jak na benzynie ? :)

Abu
07-03-11, 17:32
A czy ja gdzieś napisałem ze nie bedzie dzialać :confused: To że nie jeździ na gazie nie ma tutaj akurat większego znaczenia, bo jeśli jest dolot zdławiony mikserem to nie będzie z tego ani mocy ani efektów dźwiękowych...

Czyli co jeszcze by trzeba było dodać żeby było więcej mocy?? Sama parówa nie wystarczy w D15B2 ???

pyrek
07-03-11, 18:25
Jeżeli masz zwykłą instalkę LPG to masz zwężkę w dolocie, czyli zmniejszona średnice dolotu. Żeby były jakieś przyrosty musisz się pozbyć tej zwężki. Są 3 sposoby, wywalasz LPG albo wstawiasz Blosa zamiast miksera, ew. zmiana instalki na sekwencje. Tylko nie pytaj o blosa bo było to już wałkowane 100x.

Abu
07-03-11, 18:31
hmm tak do końca na lpg się nie znam, Mam butle w kole i taki przełącznik że 1 mogę jeździć i odpalać na benzynie, 2 odpalać na gazie i jeździć na nim, 3 odpala na benzynie a powyżej 2 tys obr przełącza sie automatycznie na gaz...

dimo
07-03-11, 18:48
zrozum, ze mikser dławi Ci dolot, więc nie ma sensu zakladac parówczaka.

Abu
07-03-11, 18:54
to jedynie pozostaje zlikwidować te LPG albo założyć tego blosa????

dimo
07-03-11, 19:05
kolega Pyrek już napisał jakie masz 3 wyjścia z tej sytuacji.

Abu
07-03-11, 19:07
No wiem, kurcze nie wiem co mam zrobić teraz :P Chciał bym moja Hankę troche podrasować i teraz LPG stoi mi na drodze

jasiek09
07-03-11, 19:09
Zostaw parówę , i odkładaj kasę na mpfi z z6 i blosa

Abu
07-03-11, 19:13
No to teraz jestem zielony ;p to chyba sobie lepiej zmienic Hanke

sivy
08-03-11, 08:26
do d15b2 nie ma mołziwości montowania sekwencji to na wstępie. proman ma racje parówa mija sie z celem. poza tym na stożu będzie "zdmuchiwało" mieszanke. jedyna opcja to mpfi +sekwencja+parówa wtedy bedzie to miało sens. warto?

Abu
08-03-11, 09:07
A jak bym pozbył się LPG ??? :P

pyrek
08-03-11, 09:13
to chyba sobie lepiej zmienic Hanke

LOL

A jak bym pozbył się LPG ??? :P

Wcześniej dałem Ci odpowiedź. Jak chcesz jeździć na LPG to wstaw Blosa i możesz modzić dalej. Btw, czytanie ze zrozumieniem jest Ci chyba obce...

sivy
08-03-11, 09:23
i tak beda marne efekty na dual point :P

Abu
08-03-11, 09:28
LOL

Wcześniej dałem Ci odpowiedź. Jak chcesz jeździć na LPG to wstaw Blosa i możesz modzić dalej. Btw, czytanie ze zrozumieniem jest Ci chyba obce...

Jaki LOL zawsze sie opłaca zmianić na nowszy model i w tym V-Tec a jak nie to już to lepiej pozbyć sie LPG chyba?? bedzie taniej.

i modzić dalej, bo na gazie i tak nie jeżdżę

Greeen
08-03-11, 09:55
Ja troszke o tym wiem bo mam d16z6 w gazie z mixerem bez sekwencji i da sie normlanie jezdzic juz przejechalem mnustwo kilometrow tyle ze jesli chce załozys stozek a go nie mam bo mam zwykly filter to musze sekwencjei załozyc badz pozbyc sie gazu ale znam ludzi z turbo i gazem i tez jezdza tyle ze wtedy to juz tylko sekwencjia

A nie doczytałem masz kilka rozwiazan tak jak juz ktos napisal blos i stozek
2 pozbycie sie gazu wtedy masz ogromne mozliwosci w tunigu np ta parowe
3 przerobic zwykly gaz na sekwencyjny to ok 1700~mniej wiecej tyle to powino kosztowac plus minus 200
ale to ty musisz sam zdecydowac czy chcesz miec auto ktore bedzie popie.... i palilo wiec auto tylko do jazdy w powaznym celu badz po miscie co jakis czas
albo załozyc sekwencjie i dalej modzic wtedy masz mneijsze nawet spalenie gazu chodz jak to sie mowi czi co maja lpg katuja silniki z tym to moza sie klucic bo z jednej strony niby to jest suchy gaz i nie ma takiego smarowania silniku a z 2 strony za zaoszczedzona kase mozesz kupic sobie 2 silnik

sprawa jest prosta musisz sie przespac z swiadomoscia i swoja decyzjia czy chcesz gaz czy nie do czego te auto ma byc czy warto gaz kasowac aby stozka dac zawsze mozesz np wstawic kolektor 4-2-1 plus tłumik środkowy przelotowy i koncowy usunac kata i jechac na strojenie wtedy masz z 20 do skrajnych przypadkow 50 KM wiecej napisz na priv do mnie to ci moge wszystko wytłumaczyc szczegołowo i odpowiedziec na wszystkie twoje pytania:) pozdrawiam

jasiek09
08-03-11, 10:21
zawsze mozesz np wstawic kolektor 4-2-1 plus tłumik środkowy przelotowy i koncowy usunac kata i jechac na strojenie wtedy masz z 20 do skrajnych przypadkow 50 KM wiecej
albo za mało doczytałeś albo poniosła Cie fantazja :eek::eek::eek:

sivy
08-03-11, 10:49
na wydechu można zyskac koło 10 koni :P

Scooter
09-03-11, 11:23
Podłączam się do tematu, bo nie znalazłem innego: czy można zamontować parówę w D13B2?

sivy
09-03-11, 11:27
mozna, po co?

Scooter
09-03-11, 11:31
Dla efektu dźwiękowego np. :) Przy customowym wydechu 4-2-1, 2" kwasówka, środkowy M-Tech i końcowy Twin Loop OBX będzie to miało sens?

sivy
09-03-11, 11:36
nie bedzie żadnego dźwieku na ssaku d13:) przynajmniej nie taki do którego parówa została stworzona:D

Scooter
09-03-11, 11:47
OK. Zapamiętam - dzięki :)