Zobacz pełną wersję : Huk przy odpaleniu . HB EJ9 d14z2
W piatek jak chcialem odpalic auto to po zgasnieciu kontrolek i przy probie uruchomienia silnika powstal wielku huk i auto nie odpalilo , po chwili powtorzylem czynnosc i juz nie bylo problemu . W sobote rowniez bez problemu odpalilem ale dzisiaj rano nie mialem tak wesolo . W zgaszeniu wszystkich kontrolek odpalam i nic . wszystko sie kreci , akumulator sprawny . Po 7 probach i butowaniu pedalu gazu auto cudem odpalilo . Obawiam sie tego huku i co to moglo byc ? Z góry dziekuje za pomoc.
Takie bum to najczęsciej przy silnikach z lpg się zdarza, masz instalacje gazową?
Absolutnie nie mam instalacji gazowej oraz nie jestem zwolennikiem lpg.
a nic nie wybuchło pod maską :confused:
skolopendra
07-03-11, 20:07
butowaniu pedalu gazu
to było dobre w maluchu :cool:
może linkę od ssania masz zaciętą ?
:rolleyes:
Linki nie mam zacietej bo auto noramlnie juz odpala a rowniez zadnego wybuchu pod maska tez nie bylo tylko bardzo glosny huk jak by jakies zebatki sie przelamaly
aa przy obrotach około 2,5tys nie ma żadnych stuków?
Nie nic , jedynie obroty lataja ale to od audio bo kondensatora nie mam , auto jedzi i jest wszystko ok bo odpala itp ale dalej neiwiem co to byl za huk przy odpaleniu ;/