PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze światłami stopu, klaksonem i awaryjnymi po swapie...

eM_Zet
06-03-11, 10:20
Hej, po swapie okazało się, że nie działają mi światła stopu, klakson i awaryjne- jednocześnie. Miałem jechać do mechesa, ale nagle wszystko się naprawiło (w sumie tak kilka razy). Wczoraj znowu miałem ten sam objaw ze żadna z tych trzech rzeczy nie działała... Wszystkie bezpieczniki sprawdzone (pod kierownicą i pod pokrywą silnika) Nie wiem, czy to możliwe, ale po wejściu do auta (zimny silnik) sprawdzałem klakson, hamulec i awaryjne i wszystko śmiga- dopiero tak po 20-30min jazdy jak silnik już ciepły to nagle wszystko pada.. Jak na razie tyle zaobserwowałem. Myślałem, że sam to ogarnę, no ale chyba będzie trzeba wybrać się do mechesa...

Barthez007
06-03-11, 12:21
Sprawdź podłączenie ;)
U mnie miałem podobnie, tylko ze z klaksonem, było 20 kabli poskręcanych.

qlas
09-03-11, 15:38
to i ja się podepnę :)
u mnie nie działa silnik tylnej wycieraczki i klakson... mam o tyle większy problem że kupiłem już ze'swap'owany samochód i nawet nie wiem w którym miejscu zacząć sprawdzanie.. co jak co ale elektryka to dla mnie czarna magia :) bardzo bym prosił w wskazanie miejsc które powinienem w pierwszej kolejności posprawdzać... Na pewno jednej recepty na wszystko nie ma, ale może będę mógł jakoś ruszyć :)

vengador
09-03-11, 19:27
Najpierw to sprawdź czy w ogóle klakson i silniczek wycieraczki są podłączone, potem czy dociera do nich prąd, oczywiście sprawdź bezpiecznik lub bezpieczniki(nie mam tego modelu więc nie wiem czy jest to na jednym czy na dwu)

qlas
10-03-11, 14:44
Sprawdzałem "na krótko" i obie te rzeczy działają.. tylko nie dochodzi do nich prąd..:rozkręcałem kierownicę i tam jest wszystko podpięte...( bezpieczniki też ok :) nie potrafię się połapać w całym bałaganie kabelków pod kierownicą .. może ktoś może podpowiedzieć jakie dokładnie wtyczki lub kolorki kabelków powinienem sprawdzić :) a .. i którędy idą kable od silnika tylnej wycieraczki do przodu auta? może się obędzie bez elektryka? :)

qlas
10-03-11, 15:46
dorwałem schemat... może jakoś ogarnę :)