Zobacz pełną wersję : Nie działa mi klakson i awaryjne. HELP!!!
Posiadam civic'a 1.6 sedan z lat 1988 - 1991. Nie działa mi klakson. Bezpieczniki sprawne, styki w kierownicy również ok, może kable są zaśniedziałe. Może miał ktoś ten sam problem? to prosze o pomoc. Nie działają mi również awaryjne. Wciskam przycisk i nic sie nie dzieje. Wolałbym sam sie z tym pobawić niż oddawać auto do elektyków. Z góry dzieki. Pozdro
albo klakson sie spalil, albo kabla zasniedzialy. Oczyscic i sprawdzic, takze mase, chociaz z tym nie powinno byc problemu. Najlepiej pociagnac kable od akumulatora i sprawdzic klakson na krótko, czy dziala.
Dominik_bb
24-04-05, 22:24
z tego co wiem klakson i awaryjne sa na stałym zasilaniu (tzn działają bez przekrecania stacyjki ) wiec pewnie sa na 1 obwodzie z bezpiecznikiem ,ewentualnie sprawdz moze przekaznik lub itp
Pod maska bezpieczniki tez sprawdziles? Bo tam jest bezpiecznik wlasnie od awaryjnych i klaksonu.
Pod maska bezpieczniki tez sprawdziles? Bo tam jest bezpiecznik wlasnie od awaryjnych i klaksonu.
To jest myśl tylko gdzie są te bezpieczniki pod maską??
przy aku jest taka mała plastikowa pokrywka i tam się właśnie znajduja bezpieczniki
Bezpieczniki pod maską sprawne, podłączyłem klakson (styki w kierownicy) do aku i nie działa wiec pewnie sam klakson padł. Wie ktoś może gdzie go znajde ?
Bezpieczniki pod maską sprawne, podłączyłem klakson (styki w kierownicy) do aku i nie działa wiec pewnie sam klakson padł. Wie ktoś może gdzie go znajde ?
nie miales stykow w kierownicy podlaczac do aku tylko klakson do aku...
klakson znajdziesz... zatrab i po dzwieku :lol: (joke) prawdopodobnie miedzy komora silnika a zderzakiem u mnie po lewej na przyklad... jak wchodze do kajuty to po lewej rece mam. :D
Awaryjne działają :grin: !!!! Bezpiecznik pod maską się spalił. Tylko klakson musze rozkminić. Dzieki za porady. Pozdro.