Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skrzypiący fotel kierowcy.

tronik1
04-03-11, 20:08
Witam problem mój polega na tym że coraz bardziej trzeszczy mi fotel kierowcy.. Najbardziej denerwujące jest to przy wsiadaniu do autka. Skrzypienie bardzo nie przyjemne. Można temu jakoś zaradzić..?

pozdrawiam!

pyotreq
07-03-11, 13:26
Ja też to mam, a pomyśleć, że śmiałem się z ojca kiedyś :)
Jakieś pomysły poza totalnym rozebraniem fotela?

lar
07-03-11, 13:45
u mnie tez trzeszczy, ale tylko jak jest podniesiony, dlatego jeżdżę na całkowicie opuszczonym

mickee
07-03-11, 14:12
Psiknąć WD-40 na mechanizm od spodu, na wszystkie połączenia ruchome.

darp4
07-03-11, 15:18
Nie sądzę,żeby pomogło pewien element konstrukcji ulega pęknięciu, stąd te dziwne dźwięki. Było o tym na forum.

xmarko888
07-03-11, 20:20
Nie sądzę,żeby pomogło pewien element konstrukcji ulega pęknięciu, stąd te dziwne dźwięki. Było o tym na forum.

Kolega ma rację. Skrzypienie fotela oznacza w większości przypadków pękanie konstrukcji fotela. Jak przestanie skrzypieć będzie za późno bo któryś element pękł.
Rada... Zdemontować fotel z auta, zdjąć tapicerkę i pospawać. Przy okazji należy po przez działanie siłowe na konstrukcję fotela sprawdzić resztę elementów metalowych.
Wiem co piszę, gdyż z takimi rzeczami mam do czynienia na co dzień. Mam firmę zajmującą się tapicerstwem samochodowym.

tronik1
16-03-11, 19:04
Oo dziękuję za fachową radę. Jak tylko będzie czas w sobotę i ładna pogoda to rozbieram autko na słoneczku. :)

ps. ja akurat jeżdżę na maks. opuszczonym fotelu. gdy podniosę na maks to też problem znika.. ale czuję się wtedy jak w busie. :)

pozdrawiam mobilki ! przyczepności :)