Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kluczyki.

m.leon
01-02-07, 23:43
Cześć
Przez pomyłkę ojciec włożył mi czerwony kluczyk w stacyjkę. Pomigała zielona dioda zgasła i zero reakcji silnika.Następnie włożył czarny i odpaliła.Kluczyki mam 3, 2 czarne i jeden czerwony.teraz odpala na jednym czarnym bo na tym drugim już nie chce. Nie wkładam tego czerwonego bo nie wiem co się stanie z drugim kluczykiem czarnym czy się nie rozkoduje albo coś.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

qba1983
02-02-07, 16:44
czerwony sluzy dodawaniu dodatkowych kluczykow do kompa, nie wiem jak dokladnie dziala, ale podejzewam ze czerwony kasuje pamiec kluczy, pozniej wkladas (w okreslonym czasie i momencie) klucze czarne i wszystko chla. pewnie ten czarny ktory dziala zostal wlozony wtedy kiedy powinien, wluz jeszcze raz czerwony a potem oba klucze czarne, raz jeden raz drugi. (ja bym tak kobinowal)
jak sie boisz to podjec pod aso i popros zeby ci to zrobili, pewnie z niezla kase(ewentualnie pobaw sie u nich pod aso jak sie uda to luz a jak nie to mechanika masz pod nosem :d

Cairo
03-02-07, 07:55
ja bym zrobił tak jak pisze qba1983
wszsytko się da zrobić tylko cza kombinować i cierpliwości

Misiu
05-02-07, 13:14
czerwony kluczyk jest od kodowania i do kodowania komputera jak maz napszykład nowy kluczyck to odkodujom i kodujom z tym czerwonym kluczykiem ten nowy kluczyk tak robili umnie bo poczebowałem nowy kluczyk

ksysio
01-03-07, 19:05
A co zrobić jak się nie ma czerwonego klucza a trzeba dorobić jeden czarny??

tomi
01-03-07, 19:13
A co zrobić jak się nie ma czerwonego klucza a trzeba dorobić jeden czarny??
Dorobic z czarnego, kilkanascie lat temu nie bylo takiej techniki jak teraz i kluczyk mozna bylo kodowac tylko w serwisie przy pomocy czerwonego klucza, teraz idziesz do byle jakiego dziadka ktory dorabia klucze i imobilisery dajesz mu czarny kluczyk 3 minuty i po problemie

Malik
06-03-07, 19:54
kupiłem honde bez tego czerwonego kluczyka,

czy za pomoca tego czerwonego mozna otworzy samochód , zakodowac nim zapasowy kluczyk i odjechac, czy może to zrobic serwis.

pytam dlatego ze samochód kupilem od handlaża sprowadzającego auta z zagranicy, obawiam sie ze mógł sprzedac ten kluczyk i moe namiary złodzieją

sharky
06-03-07, 20:34
hihihi, zaraz się zacznie, zaraz się zacznie. Nie krzyczcie na Niego mocno, bo to prawie mój sąsiad.

To może ja:
Malik, było o tym i to całkiem niedawno. Skoro jesteś nowy to dużo czytaj i używaj opcj SZUKAJ.

Bob
15-03-07, 11:30
Otóż miałem ten sam problem, z czystej głupoty włożyłem czerowny kluczyk :bicie: probowałem nim odpalić auto. No i rozrusznik krecił, auto nie łapało, lampki zachowywały sie normalnie, tak jakby wszystko bylo oki. Po wnikliwej lekturze forum, oraz kupy różnych instrukcji, poradników pozostało tylko jedno rozwiązanie: walic do ASO (Holowalem auto 40 kilometrów na lince :d ).

No i problem zostal rozwiazany: Mechanik powiedzial żeby nigdy nie wkładać czerwonego do stacyjki, bo wtedy Civic czeka na podłączenie kompa, bla bla bla i nie da sie odpalić. Zaplaciłem 100 złotych, na rachunku widnieje: Kodowanie Immobilisera.

Czyli wszystko jasne :) Ja swoj kluczyk zakleiłem taśmą, i głęboko schowałem. Tak na wszelki wypadek :)

boomer
15-03-07, 12:28
a ja czerwony kiedys wlozylem i nic sie nie dzialo, tzn jeden czarny przestal dzialac hahahaha i ciekaw jestem czy ktos dysponuje procedura kodowania kluczykow czy mozna to zrobic bez kompa

chubik
21-04-08, 14:54
Odswieżam troszku temat,żeby nie zakładac nowego Posta.

Mam taki problem.Kupiłem durny Hanke z jednym czarnym kluczem.Nie mam nawet czerwoniastego.Powiedzcie mi czy jest szansa gdzieś dorobić klucze?Mam imobilajzer. Dzwoniłem do ASO to powiedzieli mi ,że nie ma szans bez czerwonego.Trzeba zmieniać wszystko.Jak obejść ten problem.Damy rade jakoś czy lipson??

kuszand
21-04-08, 16:04
Jakiś miesiąc temu dorabiałem kluczyk do 5D 95r. Co prawda bez immobilisera ale trwało to 5 minut i kosztowało całe 22 zł. Miałem tylko jeden czarny, stary, styrany kluczyk.
Widziałem że z immobiliserem też dorabiają.
Najlepiej podjedź do speca, który dorabia i spytaj.

Cairo
21-04-08, 16:18
Znajdź dobry punkt gdzie dorabiają kluczyki i nie powinno być problemu.
Jak nigdzie nie znajdziesz u siebie to wyślij mi do Krakowa to Ci dorobię ;)

Chemiczny
21-04-08, 18:40
Odswieżam troszku temat,żeby nie zakładac nowego Posta.

Mam taki problem.Kupiłem durny Hanke z jednym czarnym kluczem.Nie mam nawet czerwoniastego.Powiedzcie mi czy jest szansa gdzieś dorobić klucze?Mam imobilajzer. Dzwoniłem do ASO to powiedzieli mi ,że nie ma szans bez czerwonego.Trzeba zmieniać wszystko.Jak obejść ten problem.Damy rade jakoś czy lipson??

Właśnie mam wiadomości prosto z ASO (wróciłem 10 minutek temu)
klucz goły z immo - około 120-130
kodowanie około 100
nacięcie 70 :)
dobre ceny!! Więc nawet z czerwonym masakra cenowa

Sam mam klucz jeden czarny (ten czerwony co prawda też) i muszę dorobić jeszcze jeden
Ale ceny z ASO to masakra jakaś.
Przy mnie koleś chciał z pilotem wbudowanym dziisaj kupić i mu krzyknęli 520 netto za sam klucz :))))

Cairo - a Ty znasz w Kraku coś godnego polecenia ?
Słyszałem w miarę opinie o Punkcie w Krokusie (tam coś koło 140 PLN)

Maciek

Barry
21-04-08, 19:29
Ja dorabiałem drugi klucz i zrobili mi to w punkcie dorabiania kluczy " Cezar" w Warszawie w Centrum Handlowym Reduta. Całość trwała 5 minut i zapłaciłem 50 zł.
Robili mi to z czarnego klucza.
Polecam !

b.negative
21-04-08, 20:23
Mi w 15 minut kluczyk dorobił jakiś majster w domu handlowym. Klucz nie jest gumowy jak oryginał, tylko plastikowy o kształcie oryginału. Wszystko działa jak trzeba. Cena: 100zł.

chubik
21-04-08, 20:48
Ale wy Panowie nie macie chyba immo :) A w tym cały problem.Im wiecej elektroniki tym wiecej shitu :(

qba1983
21-04-08, 21:36
Ale wy Panowie nie macie chyba immo :) A w tym cały problem.Im wiecej elektroniki tym wiecej shitu :(jak nie ma, jak jest...
z tego co sie orientuje immo bylo we wszystkich 6 gen

chubik
21-04-08, 21:50
Chyab znalazłem rozwiązanie dla swojego problemu.Myślicie ,że podejdzie;D Co prawda nie ma dwóch czrnych ale jest serwisowy:D

http://allegro.pl/item344920188_stacyjka_immo_kluczyki_civic_97r.htm l

qba1983
21-04-08, 21:55
a nie mozesz tak jak pisza koledzy dorobic normalnie kolejny czarny ??
nie jestem pewny czy wystarczy ci ta centralka do immo, cos kiedys czytalem ze ma to powiazanie z ECU, ale moze sie myle...
tak czy inaczej taniej bedzie jak sobie normalnie dorobisz kolejny kluczyk

chubik
21-04-08, 22:11
Przejde sie po zamiejscowych specach od dorabiania kluczy.Jak słono nie policza to dorobie:)Mam poprostu sentyment do czerownego

Badman
21-04-08, 22:13
Nasze Hondy z tego co wyczytałem mają stały kod kodowania wiec nie ma problemu ze zrobieniem duplikatu klucza z transponderem. Co do ASO to mają swoje wewnętrzne regulacje , mają powiedziane, że musi być czerwony i koniec..

qba1983
21-04-08, 22:13
Mam poprostu sentyment do czerownego
nie wiem cz dobrze cie zrozumialem....ale chyba wiesz ze nie powinno sie wkladac czerwonego kluczyka do stacyjki. sluzy on do dodawania(programowania) nowych kluczy

Chemiczny
21-04-08, 22:18
Mam poprostu sentyment do czerownego
nie wiem cz dobrze cie zrozumialem....ale chyba wiesz ze nie powinno sie wkladac czerwonego kluczyka do stacyjki. sluzy on do dodawania(programowania) nowych kluczy

U mnie w instrukcji obsługi samochodu jest napisane że czerwony klucz nie odpali auta.

Cairo
21-04-08, 22:28
bo czerwony nie odpali
chubik: chyba Ci ten patent nie wystarczy bo immo kodowane jest w ECU również.

Nie wiem co Ty wogóle kombinujesz, poszukaj dobrego punktu i Ci dorobią za ok 100pln razem z immobiliserem.

chubik
21-04-08, 22:31
Nie czytam ze zrozumieniem.W ASO mi bzur nagadli ,że musi być czrwony żeby dorobic i si ecały czas tym sugerowałem.Jak nie potrzebny to sprawa złatwiona :))

Cairo
21-04-08, 22:47
W ASO różne rzeczy mówią ;)

Mi np w ASO Peugeota powiedzieli, że żeby skasować kluczyk serwisowy z deski, to trzeba podpinać się pod komputer i kosztuje to 100PLN, w 30 sekund po wyjściu z budynku ASO skasowałem ten kluczyk na parkingu. Wróciłem do ASO i gościa który mi tak powiedział zmieszałem z blotem przy innych klientach bo dostałem ataku agresji z powodu głoszonych herezji :d

Barry
21-04-08, 23:50
Wszystko pięknie ale jak dokładasz nowy immo to jeszcze musisz przeprogramować kompa
ponieważ komp immo i kluczyk to kompletne zabezpieczenie a poza tym kluczyki nie będą pasowały do drzwi oraz bagażnika.
Radzę dorób kluczyk z czarnego i po problemie.

superman2
28-05-10, 00:45
Koledzy, mam takie pytanie: czy da się dorobić kluczyk bez tego numerka specjalnego?
Bo mam tylko jeden kluczyk, bez immo i on jest już dosyć wyrobiony. Jest na nim napisany jakiś numer, ale nie mam tej plakietki z numerem kluczyka. Czy da sie go dorobić z tego kluczyka co mam? Ten numer na nim napisany wystarczy?

I tak przy okazji: da się dorobić ten czujnik od immo co się go nosi przy kluczykach i przed odpaleniem sie przyklada w odpowiednie miejsce...?

czara
28-05-10, 07:18
z tego co mi sie wydaje powinni Ci dorobić kluczyk bez problemu, a co do immo to nie masz go w kluczyku? jeśli na starym kluczyku immo jest jeszcze w miarę to powinni Ci tez go zgrać bez kłopotu

superman2
28-05-10, 10:40
immobilizer mam w takim breloczku do kluczyka. przed odpaleniem przykladam ten breloczek do czytnika i potem zapalam. immobilizer nie jest seryjny - dolozyl go poprzedni wlasciciel, ale mam tylko jeden brelok-immo. i nie wiem czy da sie to dorobic...