Zobacz pełną wersję : Pilot scyzoryk - czy warto?
Guys, chce sobie zalozyc takie cosik:
http://www.allegro.pl/item154771702_alarm_rtx_protector_as1_pilot_scyzor yk_od_ss.html
W skrocie: alarm na pilota typu scyzoryk. Pytanie - czy ktos z was cos takiego ma i czy warto? Tzn. czy jest to rzeczywiscie porzadnie zrobione, czy to jakis shit? Rozumiem, ze jezeli mam centralny zamek, to wystarczy takie urzadzenie do niego podlaczyc i przy okazji bede mial zamek na pilota?
No i na koniec - da sie dorobic do tego kluczyk do Hondy (V gen.) - czy sa problemy? Macie jakis punkt do polecenia w Wawie?
z tego gówna z allegro nie dorobisz klucza do hondy
A gdzie moge kupic taki, do ktorego dorobie? I gdzie dorobie?
A gdzie moge kupic taki, do ktorego dorobie? I gdzie dorobie?
patrz,pisz,pytaj wyzej :d
Tak sie sklada, ze montowalem otwieranie centralnego zamka na pilota - i wybralem podobny kluczyk typu "scyzoryk". Nie we wszystkich warsztatach dorabiaja te kluczyki, bo nie maja odpowiedniego urzadzenia (tak sie tlumaczyli w jednym z warszatow) i ciezko jest odpowiednio dokladnie doszlifowac kluczyk. Znalazlem jednak profesjonalny zaklad - bez problemu dorobili mi kluczyk-i jak do tej pory nic sie nie dzieje zlego ani z kluczykiem, ani ze stacyjka...
z tego gówna z allegro nie dorobisz klucza do hondy
Dorobi, też mam taki.
Fakt, są problemy, żeby zlokalizować kogoś, kto coś takiego zrobi. A ja już nawet nie pamiętam, ile za takie coś zapłaciłem, w każdym razie więcej, niż dorobienie zwykłego kluczyka.
Ja placilem 15zl - w Toruniu.
Ja placilem 15zl - w Toruniu.
bo niemasz imo dlatego tak zalaciles
http://img422.imageshack.us/img422/2218/imgp11409hq.jpg (http://imageshack.us)
ja mam taki.
kluczyk grupy VW/audi 250 zł
3drożny alarm pasujący do tego kluczyka 1000zł
dorobienie kluczyka i przełożenie imo 15zł
moim zdaniem warto
alarm można chyba tańszy włożyć (2 drożny) ale ja chciałem wszystkie 3 przyciski działające
kluczyk grupy VW/audi 250 zł
3drożny alarm pasujący do tego kluczyka 1000zł
dorobienie kluczyka i przełożenie imo 15zł
:wow: To troche Cie kosztowala ta inwestycja... pilot do ktorego link wkleilem w pierwszym poscie kosztuje 170 zeta i jest juz z alarmem, ale to nie grupa VW :) W Wawie znalazlem jeden punkt gdzie powiedzieli ze dadza rade cos takiego dorobic (Twarda 38/40) ale za 60 zl - w porownaniu z 15 zl o ktorych piszecie, to sporo...
Swoja droga - ile beda chcieli w warsztacie za zalozenie takiego alarmu?
alarm podbil koszta.
15 zł to za samo dorobienie klucza, kwestie instalacji dorobionego klucza do pilota i przełożenie imo ogarnąłem sam. potrzebna szlifierka, dremelek i mozna to samemu zrobić. nie jest łatwo ale da rade.
Custom Devil
03-02-07, 18:44
15 zł to za samo dorobienie klucza, kwestie instalacji dorobionego klucza do pilota i przełożenie imo ogarnąłem sam. potrzebna szlifierka, dremelek i mozna to samemu zrobić. nie jest łatwo ale da rade.
Witam dobrze było by zrobic opis do tego, na pewno przydało by sie to wielu osobom :) Oczywiście nie musisz.
Nie wiem o co wam chodzi z tym pilotem... jest jeden koles na allegro ktory ma specjalne groty do tego pilota do kazdej marki... takze kupujesz grot idziesz z nim do pierwszego lepszego "dorabiacza kluczy" i cieszysz sie pilotem...
Teraz jestem na siostry kompie, pozniej jak wejde na swoj to podam wam link do kolesia
no tak tylko ze ty masz 5 gen i niemasz imo a ja na przyklad mam 6 gen i mam i juz sa schody a jak jeszcze chcialbym zeby nie nosic niepotrzebnie pilota od alarmu a zeby przyciski na scyzoryku dezaktywowaly mi alarm i centralny i dlatego sa koszta
nie masz schodów. jedynie jeden oryginalny kluczyk musisz poświęcić i przełożyć imo z kluczyka (jest zalany w plasticzku) i przełożyć go do pilota w którym jest na to miejsce. reszta jak wyżej. jeżeli rzeczywiście ktoś ma gotowe groty i jedynie treba dorobić wzór to sprawa staje sie duzo prostrza.
http://allegro.pl/item161619153_grot_do_pilotow_typu_scyzoryk_rozne_ modele.html
prosze was bardzo miski ;]