Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oświetlenie wnętrza (lampka podsufitkowa) D16Y3

Spalinowy
02-03-11, 20:12
Drodzy klubowicze!
Od pewnego czasu jestem posiadaczem Civica '97 i mam pewien problem. Jak zapewne doskonale wiecie, są trzy możliwości regulacji trybu świecenia podsufitkowej lampki:

1 - nie świeci wcale
2 - świeci przy otwartych drzwiach
3 - świeci cały czas

u mnie występuje problem z drugą pozycją. Kiedy otwieram drzwi pasażera, lampka bez problemu zapala się. Kiedy jednak otwieram drzwi kierowcy - egipskie ciemności.

Co może być nie tak? Jak to można naprawić? Czy może ten typ tak ma?

kruszyna9227
02-03-11, 20:41
w pierwszej kolejnosci sprwadz czy dziala Ci taki guziczek przy drzwiach w okolicach zawiasu, to o jest odpowiedzialny za zalaczanie lampki, przeczysc styki pewnie mase gdzies zgubiles:) pozdrowka:)

Spalinowy
02-03-11, 21:27
Dzięki za szybką odpowiedź, to włącznik nawalił :). Teraz go rozbiorę i oczyszczę, bo nie mam kiedy podjechać na szrot.

Jeszcze raz dzięki i również pozdrawiam ;)

EDIT:
Naprawione. Trochę lutu + WD40 potrafi zdziałać cuda :)

mickee
03-03-11, 08:24
w pierwszej kolejnosci sprwadz czy dziala Ci taki guziczek przy drzwiach w okolicach zawiasu, to o jest odpowiedzialny za zalaczanie lampki, przeczysc styki pewnie mase gdzies zgubiles:) pozdrowka:)

Ciekawe rzeczy mówisz... w przedlifcie krańcówka jest przy zawiasie ? Ja mam przy uchu od zamka na środkowym słupku.

reXio
03-03-11, 12:32
Nie przy zawiasie... Znaczy sie przy zawiasie drzwi tylnych, na slupku kolo zamka :p Jesli mowimy o drzwiach przednich.

EDIT: Jak ja to jeszcze praz przeczytalem co napisalem to sie zaczalem smiac na glos. Takie pokrecone :)

mickee
03-03-11, 19:27
Grunt to wiedzieć o czym mowa a zawias zawsze się jakiś znajdzie :D

Spalinowy
03-03-11, 21:25
W każdym razie domyśliłem się o co chodziło autorowi. Pomógł i po sprawie :).