Zobacz pełną wersję : Widełki w 5gen. i 4 gen.
Zakupiłem zestaw amory + spręzyny Jamexa które były zamonotwane w 4 gen. są takie same, alee jak sie okazało po wyjęciu amora z mojej 5gen. seryjny amor okazał sie grubszy i miał też grubsze widełki w których jamex był o duzo za luźny. I teraz pytanie czy jesli kupie widełki od 4 gena to czy będą mi pasowały do reszty zawieszenia w 5genie?? A moze jest jakieś inne rozwiązanie?? Pomóżcie bo pilne! :(
do 4gen. zakładałem widelki z amorami od 5gen. i było ok. W odwrotną stronę pewnie też podpasi
znaczy sie widełki z 5 gena do 4??
mozesz jeszcze zrobic tulejke na wezsza kolumne, zeby wpasowala sie w szersze widelki.. robilem tak 5gen->6gen.. pzdr
noi jednak sie okazało ze widełki sa identyczne więc dobrze ścisneły amor i zostały załozone z widełkami od 4 gen!
Wszystko było ładnie pieknie ale mi przód opadł za bardzo na koła!
Przy skręconych kołach brakuje 4mm do styku z błotnikiem więc lipa! zestaw siedział w 4 genie, ale porównując do mojego seryjnego amora to sie niczym nie rózniły po za tym ze seryjny był troche grubszy, no ale tak czy siak nie bede tak jeździł i teraz kwestia czy jesli załoze spręzyny na przód -30mm lub -40mm to czy sie to podniesie??
wygląda ślicznie, ale żeby się jeszcze tak jeździć dało...
kup rozporki jak ja zalozylem to odrobin sie podniosl :agent:
kup rozporki jak ja zalozylem to odrobin sie podniosl
ja własnie mam rozpórki! :(
pytanie jest takie czy jeśli wsadze spręzyny jakieś -40 lub -30 to czy pójdzie do góry czy nie ??
chyab to ciezkie pytanie zeby odpowiedziec jak niezalozysz to sie nieprzekonasz
wiesz ja już mam dość testowania! to już by było 5 raz!! :[
no ziom wspolczuje ale czasem tak bywa niestety
Marcin, tak jak Ci mówiłem. Zboleść się i kup dedykowany zestaw do 5g. Postaram się w tym pomóc żeby jak najtaniej wyszło
pytanie jest takie czy jeśli wsadze spręzyny jakieś -40 lub -30 to czy pójdzie do góry czy nie
pytanie to jest takie, ile na minus maja te sprezyny ?
jak maja wiecej niz te -30 - 40 to rzecza jasna jest ze auto pójdzie wtedy do góry, bo gdzie ma pójść, w bok ? :-)
tieesto, zawsze mozesz dolaczyc do zamowienia na koni kit :) pzdr
Marcin, tak jak Ci mówiłem. Zboleść się i kup dedykowany zestaw do 5g. Postaram się w tym pomóc żeby jak najtaniej wyszło
dzięki Piotruś, aczkolwiek podejme ostatnią próbę, zakupie na allegro nowe spręzyny jamexa -35mm, jeśli znowu będzie kicha to kupie cały nowy zestaw pod 5 gena bo już mam dość :( i być może kolegoszpulek, dołącze sie do zamówienia!
pytanie to jest takie, ile na minus maja te sprezyny
po tym jak to siadło i jak stał tamten civic 4gen wygląda na to jakby to był kit -60,40 i według oferty jamexa też na to wygląda, po numerach sie doliczyć nie moge :/
tieesto, powiem Ci, ze takze mam kilka zawieszen, w kazdym cos mi nie pasuje.. dlatego jak jest teraz okazja na tak duzy rabat to posprzedaje wszystko co mam i kupie koni kit, moze ten bedzie wlasciwy ;) wg mnie to najlepsze rozwiazanie i bez sensu bys kupowal kolejne sprezyny, to co masz na pewno odsprzedasz.. ale decyzja nalezy do Ciebie :)
pzdr