karoll20
02-03-11, 10:16
Witam. Mam następujący problem. Na początku lutego kupiłem hondę i mam bardzo słabe hamulce. (Sprężysty pedał i opadający przy dłuższym wciśnięciu). Po dokładnym odpowietrzeniu siła hamowania się poprawiała aczkolwiek pedał nadal opadał. Dodatkowo po 2,3 wciśnięciu pedał robi się twardy. (wężyki z pompy vacum sprawdzone i ok). Od jakiegoś tygodnia po każdym hamowaniu z okolic pompy hamulcowej (serwa) dobiega dziwny dźwięk. Tzn: jak puszczę pedał hamulca to po 1 sekundzie słyszę około 1-2s dźwięk przypominający pierdzenie.
Może to też jest związane a może nie. Czy w waszych CTDI także przy ostrej jeździe po każdej zmianie biegów jest 1 s zwłoki z przyspieszeniem. (zawsze turbo schodzi z obrotów). W 1.9 TDI tego nie miałem.
Proszę o pomoc. Czy warto teraz spróbować wymienić uszczelki w pompie hamulcowej? Czy lepiej całą pompę? A może trzeba wymienić serwo? Proszę o odp co może powodować taki dziwny dzwięk?
Może to też jest związane a może nie. Czy w waszych CTDI także przy ostrej jeździe po każdej zmianie biegów jest 1 s zwłoki z przyspieszeniem. (zawsze turbo schodzi z obrotów). W 1.9 TDI tego nie miałem.
Proszę o pomoc. Czy warto teraz spróbować wymienić uszczelki w pompie hamulcowej? Czy lepiej całą pompę? A może trzeba wymienić serwo? Proszę o odp co może powodować taki dziwny dzwięk?