Zobacz pełną wersję : Silniczek wycieraczek
Witam
Posiadam Honde Civic VI 5D z rocznika 2000.
Od dłuższego czasu poszukuję silniczka do przednich wycieraczek , pytanie z mojej strony jest takie : czy jest jakaś różnica pomiędzy silniczkami z wersji 3D .
Do Hondy 5D VI gen. pasują silniczki z Rovera 400. Możesz też wymienić cały mechanizm razem z silniczkiem z Hondy V gen. (inne mocowanie silniczka do mechanizmu, ale wtyczka silnika i rozstaw oczek mechanizmu są takie same) ja tak zrobiłem bo udało mi się kupić komplet z V gen. za 30 zł.
pozdrawiam
Ja mam sprawny silniczek do 5D jeśli byś chciał ;) Oczywiście wersja EU.
Zgadzam się od rovera 400 wersja europejska pasuje jak najbardziej, dzisiaj taki kupiłem za 80zł wraz z mechanizmem i działa bez problemu. Wymiana Plug&Play. Pzdr.
Czy mechanizm z tej aukcji podpasuje do 5D? http://allegro.pl/silniczek-mechanizm-wycieraczek-honda-civic-v-91-i1590824229.html
Czy jesteście w stanie podtwierdzić info, że jest to z wersji EU?
Powiem wam tak. Sam przerabiałem ten problem. Ma milion procent pasuje cały mechanizm z V gen. Ja taki kupiłem i tylko wsadzić i śmigać dalej. Teoretycznie mocowania wyglądają ciut inaczej ale rozstaw i wielkość jest identyczna.