PDA

Zobacz pełną wersję : podgrzewanie tylnej szyby

mateunio2007
28-02-11, 16:59
mój problem polega na tym ze nie działa mi podgrzewanie tylnej szyby mimo tego ze niby jest podłączona i włącznik się świeci po załączeniu . wie ktos o co kaman?

Zrogi
28-02-11, 21:31
1. Bezpiecznik
2. Nie wiem jak jest w ek3 ale u mnie w MB6 odkleiła się płytka od szyby muszę teraz do jakiegoś magika podjechać żeby to przylutował bo raczej szyby wymieniał nie będę.

djwafel
28-02-11, 21:48
A słychać jak przekaźnik się załącza wtedy powinno być słuchać takie "cyk".

Skrzati
28-02-11, 22:06
u Mnie jest to samo nie dzial podgrzewanie..przekaznika nie slychac..ale nawet sie nie swieci lampka ani nic..

mateunio2007
28-02-11, 22:38
no wlanie u mnie niby dziala przekaznik a gdzie mozna szukac kogos kto sie zna na tych lutowaniach i pogrzewaniach?????

Silent
01-03-11, 20:29
podłącze się pod temat.

U mnie działa podgrzewanie ale 2 paski nie grzeją wie może ktoś jak i czym to naprawić?

dgra86
01-03-11, 22:23
podłącze się pod temat.

U mnie działa podgrzewanie ale 2 paski nie grzeją wie może ktoś jak i czym to naprawić?

jeżeli Ci 2 paski nie brzeją to poprostu gdieś masz mikro przerwe w tym pasku . z tego co wiem to są jakieś specyfiki do tego żeby to naprawić. najlepiej podjedz do jakiegośmotoryzacyjnego z prawdziwego zdarzenia i się zapytaj

orzech85
02-03-11, 00:15
Jest specjalny klej przewodzący to naprawy przerwanych ścieżek. Sama naprawa w takim przypadku nie jest skomplikowana, czasmi tylko trudniej zlokalizować miejsce uszkodzenia.
Mi natomiast podgrzewanie działa lecz nie działa dioda informująca o włączonym ogrzewaniu - sprawdzałem na różnych żarówkach, oprawkach, przełącznikach i nic.

mateunio2007
02-03-11, 13:54
faktycznie klej przewodzacy dziala!

JulekCIVIC
02-03-11, 14:25
lecz nie działa dioda informująca o włączonym ogrzewaniu - sprawdzałem na różnych żarówkach, oprawkach, przełącznikach i nic.

to rozbierz włącznik i spr w srodku czy cos sie nie urwalo lub odlutowało...

Sebek_WWL
02-03-11, 15:43
Witam ja mam inny problem bo muszę zlokalizować przewodu zasilajacego wlasnie podgrzewanie tylnej szyby tego co idzie w progu jakie kolory maja te przewody

orzech85
02-03-11, 22:16
to rozbierz włącznik i spr w srodku czy cos sie nie urwalo lub odlutowało...

Sprawdzałem na 3 kompletach przełączników :) Już przestałem się tym przejmować :)

Silent
02-03-11, 23:42
kupiłem jakiś dwu składnikowy klej przewodzący jutro będę działał może coś z tego będzie, w sklepie powiedzieli żeby dla pewności całą ścieżkę przejechać

Boniek87
04-03-11, 00:26
Sprawdzałem na 3 kompletach przełączników :) Już przestałem się tym przejmować :)

sprawdź czy Ci w kostce która podłączasz do włącznika wszystko łączy, bo tam sa piny odpowiedzialne za to podświetlenie a tak by wychodzilo, że cos tam nie łączy skoro wymieniałeś przyciski, zarowki itd i nie działa

orzech85
04-03-11, 12:45
sprawdź czy Ci w kostce która podłączasz do włącznika wszystko łączy, bo tam sa piny odpowiedzialne za to podświetlenie a tak by wychodzilo, że cos tam nie łączy skoro wymieniałeś przyciski, zarowki itd i nie działa

Fakt, o tym nie pomyślałem. Sprawdze, thanx :)