Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swist powietrza-Civic 3d htb '97r.

AMD
30-01-07, 16:43
Jak sobie poradzi ze swiszczacym powietrzem dochodzącym z szyb przednik Civica? Pojawia sie to po przekroczeniu predk. 90km/h. Prosze o inf.

lordkubus
30-01-07, 18:17
ja mam tak z szybą od pasażera ale to wina uszczeli bo jest przerwana i podnosnika bo trzeba ja dosunąć ręcznie a jak nie to świszczy....

Cheeroki
30-01-07, 22:10
a moze masz drzwi kiepsko wyregulowane na zawaisach/ zamku? musisz obadac dokladnie swiszczec nie powinno. moze swiszczec tez antena...

Konrad84
30-01-07, 23:17
też obstawiam opuszczone/podniesione drzwi.

red_zary
31-01-07, 02:08
ja mam wszystko ok, a powyzej 100 swiszczy znacznie bardziej niz inne autka..., moim zdaniem winny jest rant miédzi przedniá a tylná szybá, który wyraznie jest wysuniéty...

VTi
31-01-07, 08:48
Sprawdź czy świszczenie występuje przy zamkniętej rolkecie szybera. U mojego kumpla w 5D jest ten sam problem, ale gdy zamknie rolete problem znika. Jest to wynikiem wychodzącej uszczelki od szyberdachu jak udało nam się to rozpoznać. Po wciśnięciu uszczelki na swoje miejsce gwizdanie ustępuje.
Pozdro :hinczyk:

AMD
31-01-07, 08:50
ten probelmdotyczy drzwi przednich,a nie szyberdachu.

50m
31-01-07, 22:09
U mnie swiszczalo z podwodu kiepskiej uszczelki i nie domykajacej sie szyby w drzwiach kierowcy, trzeba bylo dociagnac reka szybe ..bo inaczej od 100 km/h zaczynalo swiszczec

Konrad84
01-02-07, 07:56
To jest typowa przypadłość dla Renault i innych francuskich samochodo podobnych przedmiotów, ale nie dla hondy. Mieliście jakieś naprawy blacharsko-lakiernicze w obrębie tych drzwi?

AMD
01-02-07, 07:56
Drzwi posiadaja napewno odpowiednia regulacje (zamykają sie idealnie). Uszczelka wnienaruszonym stanie. Wiec nie mam pojecia ;( Sprawa również dotyczydrzwi pasażera. Czy zastosowanie owiewek rozwiazałoby problem ?

Konrad84
01-02-07, 08:00
Ja miałem taki przypadek w służbowym samochodzie. Drzwi zamykały się dobrze, a świszczało, okazało się że przy regulacji drzwi podnieśli ja za wysoko.

red_zary
01-02-07, 11:52
mówię wam że chodzi o miejsce gdzie łączy się przednia i tylna szyba

AMD
01-02-07, 12:44
W związku z tym jak sobie z tym problemem poradzić. Owiewki ?>

Vex
01-02-07, 13:12
Owiewki to dodatkowy opor powietrza, wiec rowniez zrodlo nowego mniej lub bardziej slyszalsnego dzwieku.
Moze takie zludzenie daja Ci opony zimowe :afro:

50m
01-02-07, 13:12
Przeciez kolega jasno pisze ze dzwiek dochodzi gdzies z przodu, u mnie tak jak pisalem byl to problem z niedomykajaca sie idealnie szyba w drzwiach kierowcy, swiszczenie dochodzilo dokladnie z miejsca w rogu szyby ..tzn tu gdzie mamy regulacje od lusterek w tym mijescu szyba sie nie domykala bo guma-uszczelka byla lekko zdeformowana od zewnatrz.przyjzyj sie czy na calej dlugosci od zewnatrz szyba dochodzi idealnie .nawet najmniejszy"luz" powoduje ze przy takiej predkosci slychac jak powietrze wlatuje do wewnatrz..owiewki sa chyba kiepskim rozwiazaniem ..bo jak to bedzie wygladalo..ale byc moze i pomoze ..

mclimak
02-02-07, 00:40
u mnie tak jak pisalem byl to problem z niedomykajaca sie idealnie szyba w drzwiach kierowcy, swiszczenie dochodzilo dokladnie z miejsca w rogu szyby ..tzn tu gdzie mamy regulacje od lusterek w tym mijescu szyba sie nie domykala bo guma-uszczelka byla lekko zdeformowana od zewnatrz.przyjzyj sie czy na calej dlugosci od zewnatrz szyba dochodzi idealnie .nawet najmniejszy"luz" powoduje ze przy takiej predkosci slychac jak powietrze wlatuje do wewnatrz..

u mnie jest taka wlasnie sytuacja, swiszczy przy wiekszej predkosci, uszczelak lekko zdeformowana od zewnatrz... Jak sobie z tym poradziles? Ja probowalem wyrownac/naciagnac nierownosc w uszczelce ale dalej swiszczy... pewnie jak napisano szyba...

AMD
04-02-07, 18:47
Nic bede walczył z tym problemem. Jak sobie poradze dam znac. Apropos swist dochodzi z okolic lusterka. Zenująca sprawa przy predk. 90km/h +dobrze wytłumionym aucie z instalacją audio :(((

sunnboy
04-02-07, 22:02
..hehe..tez tak mam :aloha:

Wally
04-02-07, 22:11
Mam to samo choc wydaje mi sie ze to nawet nie drzwi a cos przy przedniej szybie swiszczy choc nie wiem czy to nie jest antena...

szpulek
05-02-07, 09:00
odkrec lusterko, uloz uszczelke i poskrecaj dokladnie.. pzdr