Zobacz pełną wersję : olej.. czy to przez to?
krzysiek civic
26-02-11, 14:07
Witam
od dluzszego czasu zauwazylem ze ubywa mi oleju.. 6 gen HB.... czasem ubywalo czasem jak sprawdzalem nic... ostatnio oddalem auto do mechanika zeby zmienic skrzynie biegów..i dzownil mi wczoraj ze rozebrał auto i na dole przy silniku byl(jest pekniety zimer-pierscien hmm) i wyciekalo..tylko nie powiedzial mi zbytnio co wyciekalo... Fakt poajde we wtorek dopytam sie..ale jestem ciekaw czy to byl powod ucieczki mojego oleju czasami??? Zaznacze ze powiedzial ze przejechałbym pewnie z 1000 i bym musial to calkime zmienic..a tak przy rozbieraniu wymieni mi ten pierscien..moze to byc powodem?
Jak coś ma uszczelniać, aby olej nie wylatywał i było odpowiednie ciśnienie w układzie korbowo-tłokowym to na pewno nieszczelność tej uszczelki NIC A NIC NIE WPŁYWA na ubytki.
Łatwiej zadać pytanie:
"Czy jak mam wodę w szklance i ją wyleję w całości, to możliwe, żeby w szklance nie było wody?"
krzysiek civic
26-02-11, 14:16
hm no to o jakim wycieku i kapaniu jest mowa?
Nie rozumiem? Ile Ci tego oleju ubywa i konkretnie który simmer?
krzysiek civic
26-02-11, 14:36
powiem tak:
przez telefon tylko chwile z mechanikime gadalem..dowiem sie na dniach ale chcialem orientacyjnie sie was spytac..ponodz na dale od dołu na kanale widac..wyszlo to rpzy okazji wymiany skrzyni
uszczelniacz wału? Nie wiem. Na dole masz niejedną uszczelkę..
krzysiek civic
26-02-11, 14:41
no tego co udalo mi sie uslyszaec przez tel..to wlasnie cos na wale...
no to zapewne uszczelniacz na wale od strony skrzyni. zeby go wymienić trzeba zwalić skrzynie wiec sie dobrze składa, zrobisz to przy okazji.
krzysiek civic
26-02-11, 19:14
no chyba tak... a co tam mzoe wyciekac??? bo nie znam sie zabardzo?
no olej olej:) koszt takiej uszczelki to kilka zł wiec zrób to przy okazji i bedziesz miał spokój
krzysiek civic
26-02-11, 19:29
ale..hmm zebysmy sie dobrze zrozumieli..olej silnikowy moze tam wyciekac?? bo m ialem objawy ze musialem dolewac a kopcenia ani nic nie widzialem.... czy mowa o oleju ze skrzyni???
krzysiek civic
26-02-11, 20:07
czyli domniemam ze to byl powod ubywania oleju u mnei tak?? bo nie widzialem zeby kopcilo ani nic a oleju ubywalo
Skoro mechanik mówił że tam cieknie to tak
krzysiek civic
26-02-11, 20:52
tak mowil ze cieklo..... no bo juz myslalem ze silnik do remtonu bo zasem znacznie ubywalo czasem nie... a zcasem jak sie sprawdzilo wogole nie bylo prawie
michalm320
26-02-11, 20:53
Łatwiej zadać pytanie:
"Czy jak mam wodę w szklance i ją wyleję w całości, to możliwe, żeby w szklance nie było wody?"
Rozje...ało mnie to :D