PDA

Zobacz pełną wersję : Przegląd w Niemczech???

darso
25-02-11, 23:46
Witam wszystkich Forumowiczów.
Czy ktoś z Was zrobił (lub przymierzał się) przegląd gwarancyjny (pogwarancyjny) w Niemczech? Zastanawiam się czy warto zapłacić więcej (o ile więcej?) za wyższą kulturę diagnostyki, brak proszenia się o wszystko, wmawiania przez średnio kompetentnych panów z ASO, że TTTM.
Koronny dla mnie dowód - opisywana w mediach niemożność wyegzekwowania od Renault Polska wymiany modułu ABS w Lagunie II zakupionej we Francji (bodajże) i brak z tym problemów w serwisie w Niemczech.
Może Hondę też opłacałoby się serwisować za Odrą?

TeeS1975
26-02-11, 00:28
poczytaj w tym wątku
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?11004-PRZEGL%A1D
jeden kolega mieszkający aktualnie w Monachium pisał jak wyglądają przeglądu za Odrą

darso
27-02-11, 10:46
poczytaj w tym wątku
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?11004-PRZEGL%A1D
jeden kolega mieszkający aktualnie w Monachium pisał jak wyglądają przeglądu za Odrą

Tak, czytałem. Cena porównywalna - tyle wniosków. Na zadane pytanie o zadowolenie z przeglądu, Kolega się nie wypowiedział, choć poczytawszy Jego posty i tym samym nieco Go poznawszy, sądzę, że zadowolony.
Ale Kolega serwisuje w Monachium i ma niemieckie blachy... Myślałem, że ktoś, np z Zielonki, na polskich blachach był gdzieś w serwisie bliżej naszej granicy i coś o tym napisze.

Ca$h
27-02-11, 16:56
Jezeli masz cos do wymiany a tu moga byc z tym problemy to warto sie przejechac, tam nie robia z tym zadnych problemow. Tyle ze w jeden dzien moze byc ciezko...
Jak fura smiga jak nalezy to troche nie widze sensu.

pawka1973
06-03-11, 23:56
no wlasnie tez o tym mysle, tez jestem ze szczecina, ale chyba nikt jeszcze sie tam nie wybral. swoja droga nie bardzo wiem gdzie mailbym jechac. najblizszy serwis napracy znalazlem w berlinie mysle ze nie do konca moze sie oplacac, ale moze znasz blizsze miejsca do daj znac.
pozdro

darso
11-03-11, 17:37
Na Forum znalazłem pochwały serwisu w Pile jako alternatywę dla Szczecina. Skoro mam jechać do Piły to wolę do Berlina. Cena porównywalna, zrobi się zakupy, a przyjemność z jazdy autobahnem spod samego domu zdecydowanie większa :-) Dlatego właśnie założyłem ten wątek. Myślałem, że ktoś już tak spróbował. Widzę, że cisza.