PDA

Zobacz pełną wersję : Przełącza sie na benzyne na kazdej dziurze

aqualopetak
25-02-11, 07:34
Witam.

Mam problem z moją instalacją LPG. Nie jest to niestety instalacja sekwencyjna.

Problem polega na tym, że gdy silnik już odpowiednio się nagrzeje przełączam go na gaz (zapala się pulsująca zielona lampka na przełączniku) i jadąc dalej jeśli trafie w jakąś dziurę na przełączniku pojawiają się trzy świecące lampki (tak jak podczas odpalania) po czym po jakimś czasie znowu przełącza się instalacja na zasilanie samochodu gazem

Jest to bardzo uciążliwe biorąc pod uwagę stan naszych dróg, ponieważ jeżdżę w tym momencie praktycznie cały czas na benie. Co przełączy się na gaz to jakaś nierówność, wybrzuszenie drogi, rowek, dziura, czy "lej po bombie" skutecznie przełącza zasilanie na benzynę.

Co może być tego powodem i jak taką usterkę usunąć?

prymus2103
25-02-11, 08:03
Może sprawdź końcówki na przekaźniku może tam nie łączy .

aqualopetak
25-02-11, 08:21
masz na myśli przekaźnik od LPG znajdujący się w skrzynce przekaźnikowej czy o jakiś inny przekaźnik?

pablo222
25-02-11, 08:29
4 kabelki które są przy parowniku . jeden nie styka i przełącza miałem to samo jeden kabelek szczypcami dognij i będzie latać nawet po górach( możesz spróbować i poodcinać i na nowo podłączyć bo może już zaśniedziałe są )

sivy
25-02-11, 08:43
albo plus impuls z cewki aparatu zapłonowego btw któryś z przewodów zasilania/sterowania przekażnikami modułu sterującego instalka

aqualopetak
25-02-11, 09:07
no to oki. to mam 3 rzeczy do sprawdzenie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za pomoc. Napiszę czy rozwiązało to problem

aqualopetak
09-03-11, 09:10
problem rozwiązany. okazało się że odkręciła się nakrętka dociskająca kabel na klemie akumulatora. Dokręciłem i po problemie.

Dzieki za pomoc