Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zegary- pod jaki kabel wpiąć plusa z zewnętrznego obrotomierza

PrzemoS
24-02-11, 16:41
Witam. Mam zewnętrzny obrotomierz i plus z niego podpięty jest pod plus w zegarach od lampki ciśnienia oleju ale przez to mam małe przebicia i jak włącza mi sie shiftlight to pali mi się też lampka od oleju i troche to jest uciążliwe;/ i teraz moje pytanie. Wie ktoś może skąd wziąć plusa, żeby się pod niego podpiąć? Bo za bardzo nie chce samemu kombinować żeby zwarcia czasem nie zrobić. Z góry dzięki za odpowiedź

[H] Dylu [H]
24-02-11, 16:49
Ja w Civicu zasilanie zegarów brałem z instalacji zasilającej radio. Schemat kostki ISO znajdziesz w necie, a do reszty dojdziesz po kolorze kabli ;)

PrzemoS
24-02-11, 16:55
Aha można i tak tylko właśnie się boje żebym przypadkiem do - nie podłączył

[H] Dylu [H]
24-02-11, 17:13
No to jak Ty masz problemy z czytaniem i rozróżnianiem kolorów kabli to może niech zrobi to ktoś inny. Pomijam już fakt, że kable trzeba lutować, a nie skręcać i owijać izolacją.

PrzemoS
24-02-11, 17:57
Wiem wiem. Dobra dzięki wielkie za odpowiedź i chyba zrobię tak jak mówiłeś

[H] Dylu [H]
24-02-11, 18:00
Tylko jak będziesz się podłączał pod zasilanie radia, to dobrze sprawdź które 12V jest stałe, a które po zapłonie. To też będzie opisane w schemacie kostki ISO.

Podłącz się oczywiście pod stałe 12V, bo zegarek może mieć jakaś pamięć, czy coś.