Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elementy z włókna węglowego(dostawca)

Konfucjusz
24-02-11, 11:48
Witam

Mam w planach nieco odpicowanie mojej Hondy Civic poprzez wykonanie maski z włókna węglowego. :)Tu pojawia się moje pytanie czy ktoś wie czy ---> xxx <--- producenta xxx nada się do tej roboty? Ktoś może wie czy żywica od niego spełni wymagania? Działa ta firma nie daleko mnie i byłoby mi na rękę zaopatrzyć się właśnie u niego. O ile nie miałbym żadnych problemów z wykonaniem to właśnie zastanawiam się nad dostawcą :/

Z góry dziękuje za wszelką pomoc

Pozdrawiam :)

ridley
24-02-11, 12:39
Materialy raczej dobrej jakości, z włóknem nie powinno być problemu, co do żywicy to warto by było żebyś podal konkretny rodzaj bo nie każda sie nada maska chociażby pod wzgledem wytrzymałości termicznej, na maske bezpiecznie byloby żeby pozostala stabilna do 90 stopni minimum, a najlepiej okolice 120 stopni.
I najważniejsze pytanie, czy robileś już cokolwiek we włóknie, bo jeżeli nie, a na to wygląda z twojego pytanie, to przygotuj sie na znaczne straty materiału nim wyjdzie Ci cokolwiek sensownego. Nie bez powodu 90% producentów elementów poliestrowych nie robi nic z wegla ;)

Konfucjusz
24-02-11, 13:42
Witam

W sumie się z tobą zgodzę. Myślę że na próbę wykonam najpierw te elementy z włókna szklanego bo jak powiedziałeś straty będą nieuniknione.
Dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam serdecznie :)

ridley
24-02-11, 16:28
Przez znaczne straty rozumiem kilkanascie zepsutych elementow nim wyjdzie cokolwiek sensownego w sytuacji kiedy juz ogarniasz laminowanie wloknem szklanym ;)

zakit
24-02-11, 16:32
o samo laminowanie sie bym nie martwil bo nauka to kwestia przeczytania ulotki, natomiast jesli chodzi o robienie czegos bez formy to tutaj bedzie najwiekszy problem, zeby to wogole pasowalo do samochodu :)

ridley
24-02-11, 16:51
o samo laminowanie sie bym nie martwil bo nauka to kwestia przeczytania ulotki

Powodzenia ;)

[H] Dylu [H]
24-02-11, 16:58
Reklama na tym forum jest płatna panie Konfucjusz.

Na innym forum trafiłem na temat o identycznej treści, ale maska miała być nie do Civica, ale do Mazdy RX-7 :rolleyes:

Temat zamykam.