PDA

Zobacz pełn± wersję : " Spotkanie" ze słupkiem-problem z klap±

Hondziarz84
23-02-11, 22:03
Szukałem w wyszukiwarce ale nie było dokładnie tego o co mi chodzi. Dzisiaj cofaj±c uderzyłem w słupek:( Zderzak pękł ale nic więcej się nie stało. Dojechałem do domu klapa była zamknięta. Chciałem potem wzi±ć płyn do spryskiwacza i jak otworzyłem to już nie mogę zamkn±ć. Klapa się odbija ale nie chce się zamkn±ć:( Niestety mam zepsuty zamek w klapie więc z kluczyka nie mogę zamkn±ć. Co robić? Co mogło się rozwalić, przesun±ć że klapa się nie zamyka?

Saiti
23-02-11, 22:07
To może na tyle Ci się zepsuł, że już nawet zatrzask nie łapie? sprężyna pu¶ciła?

comatose
23-02-11, 22:08
Zderzak pękł ale nic więcej się nie stało.
Jak mi Hanka uciekła z ręcznego to też my¶lałem, że tylko zderzak pękł - jak się okazało trochę się przesunęła dupa i trzeba było wypchać j± od ¶rodka siłownikiem. Po strzale w ogóle bagażnika nie mogłem otworzyć bo zaczep się przesun±ł, u Ciebie pewnie podobnie.

SmIRnOff
24-02-11, 00:36
poluzuj te dwie ¶ruby od zaczepu zamka na dole (gwiazdkowy ¶rubokręt) i podci±gnij go do góry :) dokręć i powinno hulać!

lunatyk
24-02-11, 09:16
dokładnie... jak otworzysz klapę do góry, spójrz na dół masz tam zaczep w kształcie litery D, do poluzowania będzie CI potrzebny jebitnie duży krzyżak ( ¶ruby s± często zapieczone i osobi¶cie trochę się z nimi męczyłem ) ale pocieszę Cię że na 95% po podniesieniu do góry zaczepu usterka zniknie :)

Hondziarz84
24-02-11, 19:55
Dzięki za pomoc już działa:) Ale dopiero dzisiaj zobaczyłem że klapa się wgięła i nie wiem czy takie malutkie wgięcie( 2x2 cm) da się wypchn±ć? Czy trzeba klepać?

murgrabia
24-02-11, 20:49
trzeba szpachlować.