Zobacz pełn± wersję : " Spotkanie" ze słupkiem-problem z klap±
Hondziarz84
23-02-11, 22:03
Szukałem w wyszukiwarce ale nie było dokładnie tego o co mi chodzi. Dzisiaj cofaj±c uderzyłem w słupek:( Zderzak pękł ale nic więcej się nie stało. Dojechałem do domu klapa była zamknięta. Chciałem potem wzi±ć płyn do spryskiwacza i jak otworzyłem to już nie mogę zamkn±ć. Klapa się odbija ale nie chce się zamkn±ć:( Niestety mam zepsuty zamek w klapie więc z kluczyka nie mogę zamkn±ć. Co robić? Co mogło się rozwalić, przesun±ć że klapa się nie zamyka?
To może na tyle Ci się zepsuł, że już nawet zatrzask nie łapie? sprężyna pu¶ciła?
Zderzak pękł ale nic więcej się nie stało.
Jak mi Hanka uciekła z ręcznego to też my¶lałem, że tylko zderzak pękł - jak się okazało trochę się przesunęła dupa i trzeba było wypchać j± od ¶rodka siłownikiem. Po strzale w ogóle bagażnika nie mogłem otworzyć bo zaczep się przesun±ł, u Ciebie pewnie podobnie.
poluzuj te dwie ¶ruby od zaczepu zamka na dole (gwiazdkowy ¶rubokręt) i podci±gnij go do góry :) dokręć i powinno hulać!
dokładnie... jak otworzysz klapę do góry, spójrz na dół masz tam zaczep w kształcie litery D, do poluzowania będzie CI potrzebny jebitnie duży krzyżak ( ¶ruby s± często zapieczone i osobi¶cie trochę się z nimi męczyłem ) ale pocieszę Cię że na 95% po podniesieniu do góry zaczepu usterka zniknie :)
Hondziarz84
24-02-11, 19:55
Dzięki za pomoc już działa:) Ale dopiero dzisiaj zobaczyłem że klapa się wgięła i nie wiem czy takie malutkie wgięcie( 2x2 cm) da się wypchn±ć? Czy trzeba klepać?