Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problemy na ssaniu

banan_24
28-01-07, 20:36
panowie pojawil sie u mnie problem.mianowicie: jezdze na benzynie mam zalozony blos ale go nie urzywam. przepustnica w blosie podniesiona recznie pokretlem... samochod gdy jest zimny odpalajac wskakuje na obroty ok 1300 ale gdy jade to ok 2000 nie chce ciagnac na kazdym biegu tak jest. efekt jakby go zalewalo bo chwile go pomuli i przechodzi, zaczyna ciagnac choc slabiej niz powinien. po przejechaniu ok 1km ssanie zaczyna sie pierniczyc. dojezdzajac do skrzyzowania obroty spadaja do 900 a po chwili wskakuja na 1300 po przejechaniu znow jakiegos km nastepne skrzyzowanie i to samo obroty 900 naraz 1300 po chwili 1100 i znow 900 i 1300 takie falowanie. samochod nadal w przedziale ok 2000 obrotow nie chce ciagnac... przed 3500 tez efekt ze nie chce ciagnac.... moja dotychczasowa diagnoza to byly wtryskiwacze bo jezdzilem na gazie caly czas ok 30000 i chyba zaczely sie zacierac bo samocod szarpal strasznie jak nim jezdzilem. wyczyscilem wtryski i teraz taki efekt sie pojawil.... mam zalozony blos ale jezdze na benzynie gdyz do pracy mam 5km i zanim sie to zagrzeje to nie warto zalaczac gazu... dzisiaj po zalaniu do pelna benzyny jezdzilem sobie p[o miescie i na cieply silniku nic sie nie dzialo..... samochod ciagnie jak powinien. zadnych problemow z obrotami, falowaniem czy szarpaniem w przedziale 2000. teraz pytanie czy wtryskiwacze jak sa zimne to cos sie dzieje z nimi i nadal musze je wymienic czy mechanizm ssania ( nie pamietam jak sie nazywa) sie spierniczyl.... czy moze to wina blosa ze jest zalozony... ale na cieplym silniku nic sie nie dzieje wiec dlaczego mialby to byc blos???? nie wiem co mam robic i co wymienic... jak nie znajde odpowiedzi wymienie wtryskiwacze oraz mechanizm ssania... silniczek krokowy czyszczony ok 2000 temu byl czysty ale wyczyscilem razem z wtryskami, kompa resetowalem gdy czyscilem wszystko i do tej pory bylo super.... jak przelacze na gaz czego nie robie obroty ladnie trzyma nawet na zimnym silniku.. panowie pomozcie.....