PDA

Zobacz pełną wersję : skrzynia D13B2 czy dolot i wylot D16Z6 w D15B7

jaskier
28-01-07, 15:43
Witam. Mam D15B7 coupe, jak na razie wszystko seria. Większośc czasu jezdze po miescie od swiatel do swiatel, a na trasie w sumie nigdy powyzej 150km/h. Zastanawiam sie jak najprosciej poprawic przyspieszenie od zera, w jezdzie po miescie. Czy w sumie najtanszym mysle kosztem zalozenie skrzyni od D13B2 poprawi sytuacje? Czy czestsze wajchowanie nie wplynie negatywnie na spalanie? Czy moze skupic sie na opcji dolot, wylot z D16Z6 plus ruła 50mm? Jakby te dwie opcje wyglądały w kwestii wizyt na stacji benzynowej?

nitro20
28-01-07, 16:20
Jak chcesz żeby Ci mało palił to najlepiej nic nie rób, bo jak Ci litr czy półtora robi różnice to zadne modyfikacje Cię nie usatysfakjonują...
Lapiej się zapytaj co da lepsze efekty w przyspieszeniu, wg mnie to wydech dolot -> skrzynia, ale co do tego to mozę niech się Rem albo furious wypowie oni są specjalistami od tego.

jaskier
28-01-07, 16:25
Chłopaki co da lepsze efekty w przyspieszeniu? Nom, spalania aż tak po macoszemu nie traktuje :-)

sunnboy
28-01-07, 17:09
.ja zmienilem caly dolot i wylot i smiga jak ta lala..spalanie jakies litr wzroslo..

Lcfr
29-01-07, 08:55
Witam. Mam D15B7 coupe, jak na razie wszystko seria. Większośc czasu jezdze po miescie od swiatel do swiatel, a na trasie w sumie nigdy powyzej 150km/h. Zastanawiam sie jak najprosciej poprawic przyspieszenie od zera, w jezdzie po miescie. Czy w sumie najtanszym mysle kosztem zalozenie skrzyni od D13B2 poprawi sytuacje? Czy czestsze wajchowanie nie wplynie negatywnie na spalanie? Czy moze skupic sie na opcji dolot, wylot z D16Z6 plus ruła 50mm? Jakby te dwie opcje wyglądały w kwestii wizyt na stacji benzynowej?

mysle ze dopiero po zrobieniu skrzyni (najlepiej takiej jak robi rem36) + dolot/wylot całokształt bedzie jako tako smigał...
poza tym dolot/wylot w tym silniku nie oddzialywuje jakos mocno na spalanie-jest ono praktycznie identyczne z seria. Zwieksza sie jedynie z powodu ostrzejszej jazdy która sie "zaczyna uprawiac" majac takie mody...