Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gaznik d15b3 a d13b2 taki sam ??

myszuu
22-02-11, 14:39
Witam.

ktoś sie może orientuje czy gaźniki montowane w d15b3 i d13b2 to były bliźniacze gaźniki ??

zestaw naprawczy gaziora kosztuje wiecej niż uzywany gaźnik w super stanie więc po prostu bym podmienił

z góry dzięki za pomoc pozdro

Skoti
22-02-11, 14:59
Z tego co wiem tutaj była różnica pojemności(d15=1,5, d13=1,3)
ale czy gaźników? możesz podesłać fotę gaźnika z 1.5 ?

myszuu
22-02-11, 15:12
fota Ci nic nie da bo puszka na górze jest taka sama ale grzebie już od godziny w sieci i znalazłem taką wypowiedź na pewnej stronie

"gazniki w d15b3 i d13b2 sa podobne - dwugardzielowe...
jednakze w d15b3 nie ma sterowania elektronicznego (czy jak to zwał)- nie ma zadnego kompa (który np w d13b2 stoi....)brak sondy, kata i praktycznie brak czujników..."

więc za przeproszeniem dupa z mojego zamieniania bo pewnie coś nie będzie pasować..

Muzyk-Grzes
22-02-11, 16:30
Jesli tak to na 100% pasuje gaźnik z D13B1 bo ten nie był sterowany z kompa i podciśnień. Ja bym jednak na twoim miejscu założył gaźnik i kompa + wiązkę z D13B2 do D15B3 i było by lepiej. Moge ci za zwrot kosztów przesyłki oddać kompa i wiązkę silnikową z D13B2 bo u mnie to tylko leży.

ps :I to byłby chyba Pionierski mod jeśli chodzi o ten zabieg ,bo nie słyszałem zeby ktoś coś takiego robił.

myszuu
01-03-11, 15:51
"Muzyk-Grześ" bardzo doceniam i dziękuje Ci za Twoją propozycję, myślę że byłby to pionierski pomysł ale wydając pieniądze na bardzo zdrowy gaźnik d13b2 bo taki musiał by być inwestując w taką operację i bawienie się z wiązką .....w skrócie wydaje mi sie że gra nie warta świecczki bo bawiąc się już w takie rzeczy lepiej przerobić na wtrysk... tak mi się wydaje aczkolwiek jeszcze się zastanowie :)) w kazdym razie b dziekuje za oferte.