Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : GTM CARSO

esco
28-01-07, 00:34
Przeglądając czeluście netu, napatoczyły mi się informacje o nowej firmie (polskiej)
zajmującej się sprzedażą felg aluminiowych.
Oczywiście wiadomo że felgi są produkowane w chinach, tego nawet sam producent nie ukrywa.

Dlaczego o tym pisze? ano bo wzrok mój przykuł model KS330.
Który moim zdaniem pasował by do mojego civica.

Chętnie poczytam wasze opinie na ten temat :)

http://www.gtmcarso.pl/felgi/foto/ks330biga.jpg

Dla zainteresowanych link do strony producenta:

http://gtmcarso.pl/firma/index.php

kosiniak
28-01-07, 00:50
bardzo ładna :)

esco
28-01-07, 01:04
Ta by była "si" gdyby ktoś nie wpadł na genialny pomysł ze śrubkami na obwodzie :/

model: M702

http://www.gtmcarso.pl/felgi/foto/m702biga.jpg

Niclaus
28-01-07, 11:32
No fajne, całkiem fajne.

Taka wątpliwość mi się nasuwa: czy aby uniwersalność otworów na śruby (2 rozstawy) nie osłabia konstrukcji felgi??
No i ciekawe jak się bedą cenić.

adam_16_
28-01-07, 12:05
Bardzo ładne ;) A jak z ceną?

zed
28-01-07, 12:16
Bardzo ładne ;) A jak z ceną?

M205 sa fajne tylko zeby 16'' albo 15'' byly ;) ogolnie ciekawe fele mozna by przetestowac

kosiniak
28-01-07, 12:24
czy aby uniwersalność otworów na śruby (2 rozstawy) nie osłabia konstrukcji felgi??
tak samo ma Rota
Dla zainteresowanych link do strony producenta
znasz moze ceny??

RDK
28-01-07, 12:25
cen nie ma pewnie trza sie z nimi kontaktować :/ ziom daj znać jak bedziesz juz cos wiedział :)

o tych srubach w modelu M702 chciałem napisać już ale esco mnie ubiegł :]

Lcfr
28-01-07, 12:30
czy aby uniwersalność otworów na śruby (2 rozstawy) nie osłabia konstrukcji felgi??
tak samo ma Rota

dokładnie... OZ tez tak ma...
i jakos nic sie nikomu z tym nie stało

a felgi fajne... ciekawe jeszcze ile waża... i jaka cena...

esco
28-01-07, 14:27
Na allegro już są:

http://allegro.pl/search.php?string=carso

Nie mam tylko pojęcia czy sprzedaje je producent, czy pośrednik.

edit:

Dzwoniłem i wiem już tyle że to pośrednik, więc na pewno można je kupić taniej od producenta.
Wieczorem będę miał specyfikacje techniczną, wtedy zapodam parametry.

dymek
28-01-07, 15:23
Pierwsza felga to jest ADR Phantom black/machined (wiem coś o nich ;-). Prawdopodobie sprowadzają felgi od ADR i sprzedają pod własną marką.
http://www.1goldenapple.com/brand_detail.php?id=sporttuner&wid=13&type=finish&ino=347
http://www.1goldenapple.com/ga.php?ino=347&size=270&PNG=1

ppm702
28-01-07, 16:17
bardzo mi sie podobaja :) Jak bedziesz mial cennik to zapodaj dla 17. THX

mighty
28-01-07, 21:18
cena na allegro wcale nie jest atrakcyjna...

MartinS
29-01-07, 08:21
tylko przy tych p-ierwszych na stronei jest napisane: Rozstaw śrub (H*PCD): 5*100/112

tieesto
29-01-07, 09:30
Rozstaw śrub (H*PCD): 5*100/112 to raz a dwa
cena na allegro wcale nie jest atrakcyjna... a i wyglądem jakoś nie urzekają, jakoś mało hondowskie są, w tej cenie już lepiej rote!

kecaj16
29-01-07, 09:38
przy 16* jest rozstaw śrub (H*PCD): 5*100/112 a przy 15* jest (H*PCD): 4*108/100
felgi mi się jak najbardziej podobają :)

dymek
29-01-07, 10:43
Dodam że ADR oferuje 17" z rozstawem 4x100 / 4x114,3

RDK
29-01-07, 15:32
a i wyglądem jakoś nie urzekają, jakoś mało hondowskie są, w tej cenie już lepiej rote!roty są droższe o 25% ;)

tieesto
29-01-07, 19:31
a faktycznie! nie dopatrzyłem sie ze 16 GTM kosztują 1900zł!!!

Prawdopodobie sprowadzają felgi od ADR
ale ADR jest ładne i ładnie wykonane a to widać ze jakieś marne!

dymek
29-01-07, 20:42
Tyle żę ADR są robione w Chinach więc nie problem, jeśli wytwórca zacznie eksportować towar. Nie oglądałem tych GTM więc nie porównam jakości.

esco
29-01-07, 21:44
Z tego co udało mi się dowiedzieć to waga felgi 15' to około 8 kg.

Zarówno ADR jak i GTM są wykonywane w chinach, czyli sądzę że to kolejny produkt z półki Hi-Join (moim zdaniem niezłe felgi) i wcale bym się nie zdziwił gdyby były wykonywane w tej samej fabryce, przez tych samych ludzi i z tego samego materiału. Tylko naklejki inne (branding)

imo, nie wszystko co chińskie jest złe, tak jak nie każdy polak to pijak i złodziej. Daleki jestem od generalizowania. Warto by było pogadać z kimś kto to ma i używa :)

Z tego co widze to z oferty GTM pasują do Civica tylko felgi:

KS330 et42 5,5x15

PST6 et35 6,5x15

M910 et38 6,5x15

M965 et40 7,5x17

dymek
30-01-07, 09:30
ADR Phantom (odpowiednik tej pierwszej GTM KS330) w 17" waży 9kg

RDK
30-01-07, 10:44
z tego co ja sie dowiedziałem - hijoin (te al'a C10 czy MF10) ważą 5,6 kg (jedna felga) wiec chyba nie jest źle :aloha:

tieesto
31-01-07, 09:42
Zarówno ADR jak i GTM są wykonywane w chinach, czyli sądzę że to kolejny produkt z półki Hi-Join
A co wyście sie uczepili tych Hi-Join'ów?? Albo że co? produkty z chin są jakieś gorsze?? Kolego chiny są bardziej rozwinięte niz cała europa ale tak to jest jak cały świat pcha tam pieniądze!!! A jak masz zastrzeżenia co do jakości to sprawdź sobie chociaż swój sprzęt rtv! made in china??!! i co jakiś gorszy jest?? A w czym te Hi-Join'y ustępują np. Rocie które też są podróbkami skoro

hijoin (te al'a C10 czy MF10) ważą 5,6 kg (jedna felga)
więc po co przepłacać??

pirat
31-01-07, 10:12
no, tieesto dobrze gada, browara mu :) :piwo:

RDK
31-01-07, 10:39
takie info podał sprzedający niewiem jak jest w realu, ale na takie tematy sie chyba nie kłamie i nie wprowadza klienta w błąd... a moze poprostu jestem naiwny :aloha:

tieesto
31-01-07, 16:48
nie wprowadza klienta w błąd
a po co?? jak tak podał to powinno tak być! Zresztą niech użytkownicy Hi Join'ów sie wypowiedzą jak jest z użytkowaniem ich

RDK
31-01-07, 22:28
a po co?? ziom zeby sprzedac, dlatego ;) co do hi-joinów, krązą w sieci rozne legendy ze się gną jak guma, ale niewiem jak jest w realu, ja wiem jedno, jakies hijoiny łykne napewno, bo wole nową felgę w takiej cenie, jak niewiadomo co uzywanego, moze cos sie trafi ze sprawdzonej reki, ale na takie okazje sie nie napalam...

jest to jakis kompromis miedzy ceną a jakością, roty są spoko, chciałbym, ale kosztują tysiąc zlotych wiecej. za to mam opony i jeszcze zostaje... zreszta kazdy kupuje to na co go stać i co mu sie podoba :agent:

tieesto
01-02-07, 10:04
krązą w sieci rozne legendy ze się gną jak guma, ale niewiem jak jest w realu
wiesz takie legendy to sie tworzą własnie przez takie gadanie, ktoś kiedyś zaprezentował je, ktoś tam chlapnął ze prawdopodobnie miękie są, drugi ze to tanie chińskie gówno prawdopodobnie i tak własnie powstała ta legenda!
Słuchaj, jeśli wjedziesz z dużą prędkością w dużą dziure to nawet stalówkę możesz zagiąć, na każdych alufelgach jeździ sie zawsze ostrożniej!!!
Więc dopóki ktoś mi nie pokaże pogiętej, albo pękniętej felgi Hi Join od zwykłego jeżdzenia po dziurawych polskich drogach tak nie uwierze że to są miękie felgi! i nie tyczy sie to tylko akurat Hi Joinów ale kazdych tanich i drogich!
Widziałem ładne Oz' Saturn po wypadku, jajko i wyłamany rant, bardzo stary (zwykły 5.ramienny) Alessio które są ponoć bardzo miękkie według "legend" po najechaniu przy pedkości 100kmh na leżącą cegłe sie tylko zagieły ale stracone nie były, pojechały na prostowanie i jeżdzą dalej.

esco
01-02-07, 10:11
Zarówno ADR jak i GTM są wykonywane w chinach, czyli sądzę że to kolejny produkt z półki Hi-Join
A co wyście sie uczepili tych Hi-Join'ów?? Albo że co? produkty z chin są jakieś gorsze?? Kolego chiny są bardziej rozwinięte niz cała europa ale tak to jest jak cały świat pcha tam pieniądze!!! A jak masz zastrzeżenia co do jakości to sprawdź sobie chociaż swój sprzęt rtv! made in china??!! i co jakiś gorszy jest?? A w czym te Hi-Join'y ustępują np. Rocie które też są podróbkami skoro

hijoin (te al'a C10 czy MF10) ważą 5,6 kg (jedna felga)
więc po co przepłacać??

Kologo Tieesto.

Widze że "gorąca głowa" z Ciebie :)

Skoro już czytasz i cytujesz, to rób to ze zrozumieniem i do końca.

Śmieszny jest zarzut w moją stronę że się czepiam marki Hi-Join, skoro w swoim poście napisałem:

"Zarówno ADR jak i GTM są wykonywane w chinach, czyli sądzę że to kolejny produkt z półki Hi-Join (moim zdaniem niezłe felgi)"

pod spodem dodaje:

imo, nie wszystko co chińskie jest złe, tak jak nie każdy polak to pijak i złodziej. Daleki jestem od generalizowania. Warto by było pogadać z kimś kto to ma i używa :)

Sugeruje to ni mniej ni więcej, że na temat tej marki mam dobre zdanie.

Więc Twoja uwaga, pasuje do mojego postu jak do świni siodło (bez obrazy)

Ale mimo to dzięki za wykład, wnikliwą ocenę pochodzenie sprzętu w moim domu oraz wyjaśnienie sytuacji gospodarczej Chin ;)

tieesto
01-02-07, 10:36
Śmieszny jest zarzut w moją stronę że się czepiam marki Hi-Join
nie pije akurat tylko do Ciebie, ogólnie tak jakoś sie na forum utarło ze Hi-Joiny to jakiś tani szmelc!
Wiec wyluzuj! :)
Czytam ze zrozumieniem ale jednak coś tam Cie zabolały te chiny wiec chciałem troche sprostować. :hinczyk:

Ale mimo to dzięki za wykład, wnikliwą ocenę pochodzenie sprzętu w moim domu oraz wyjaśnienie sytuacji gospodarczej Chin
Nie ma za co! :)

RDK
01-02-07, 10:46
wiesz takie legendy to sie tworzą własnie przez takie gadanie, ktoś kiedyś zaprezentował je, ktoś tam chlapnął ze prawdopodobnie miękie są, drugi ze to tanie chińskie gówno prawdopodobnie i tak własnie powstała ta legenda!
Słuchaj, jeśli wjedziesz z dużą prędkością w dużą dziure to nawet stalówkę możesz zagiąć, na każdych alufelgach jeździ sie zawsze ostrożniej!!!
Więc dopóki ktoś mi nie pokaże pogiętej, albo pękniętej felgi Hi Join od zwykłego jeżdzenia po dziurawych polskich drogach tak nie uwierze że to są miękie felgi! i nie tyczy sie to tylko akurat Hi Joinów ale kazdych tanich i drogich!
Widziałem ładne Oz' Saturn po wypadku, jajko i wyłamany rant, bardzo stary (zwykły 5.ramienny) Alessio które są ponoć bardzo miękkie według "legend" po najechaniu przy pedkości 100kmh na leżącą cegłe sie tylko zagieły ale stracone nie były, pojechały na prostowanie i jeżdzą dalej.
zbyt emocjonalnie podchodzisz do tematu :aloha: ja równiez nie napisałem nic złego, zapytałeś sie po co przeplacac. ja ci podałem legende jaka chodzi po necie... ja tez bym chciał zobaczyc pogiete hijoiny, narazie takich nie widziałem, wzory mi sie podobaja wiec jesli kupie felgi to wlasnie hi-join :aloha:

esco
02-02-07, 00:26
nie pije akurat tylko do Ciebie

ale mnie cytujesz ...

Czytam ze zrozumieniem ale jednak coś tam Cie zabolały te chiny wiec chciałem troche sprostować.

Przestań się mazać ... ja do chinoli nic nie mam :)

EOT

Qukie
02-02-07, 09:11
Nie chcę was martwić dziewczynki, ale Hi-Join nie jest z Chin...
Ich adres to: No.725,Ho ping Road, Yang-Mei Chien,Taoyuan Hsien, Taiwan, R.O.C

tieesto
02-02-07, 09:37
esco,
poluzuj rajstopy! :D

co do ADRów to bym polemizował ze to niska półka cenowa, normalne ceny wachają sie w granicach 600-1000$
http://www.adrwheels.com/
można wychaczyć taniej na ebay.com z wyprzedaży po 400$ więc tak czy siak tanie nie są a są bardzo ładne, ja bedę brał ADR SOKUDO 8 Gold :D