Zobacz pełną wersję : problem ze stacyjka nawiewem pompa paliwa ??
problem zaczol sie od niedzialajacego nawiewu ktory dzialal tylko w pewnym momencie przekrecenia kluczyka przed zaplonem, pozniej zalalo mi benzyna garki az benz poszla filtrem czyli pompka chodzi caly czas jak przekrece na zaplon swieci check ciagle i pompka chodzi i zalewa , podpielem druga stacyjke i jest to samo zmienilem dwa przekazniki te ktore sa tam gdzie bezpieczniki i dalej to samo i nie wiem juz co moze byc ?? zalozylem druga stacyjke i ta biala kostke z kablami i dalej to samo juz zglupialem
masz uszkodzony przekaźnik pompy paliwa prawdopodobnie weź go wyjmij i zobacz co się z nim dzieje może zwierają ci tam ścieżki i non stop pompuje paliwo.
tez tak mysle, szukam kogos zeby podmienic, ale czy przekaznik jest tez odpowiedzialny za nawiew??
1 z 2 nie ma wiele wspólnego chyba że masz jakieś zwarcie w wiązce dochodzacej do stacyjki.
doszedlem komp sie zjaaral
o to niespodzianka może gdzieś ci woda do niego się dostała ??
wydaje mi sie ze nie czekam na kompa i zobacze czy bd dobrze jak nie to dalej kopac
zalozylem kompa chodzi w miare troche kuleje jeszcze
:O przecież przy przekręcaniu jak wszystko ci się zapala to masz sprawne. Rozbierz stacyjke i ustaw te blaszki jak trzeba i wszystko normalnie będzie działało, wczoraj kolega z forum crx'a też miał ten problem i to było przyczyną co ja napisałem. Wyjmij, przeczyść i jeździj.
teraz jak zmienilem kompa jest dobrze check ok i pompka tylko chwile tak jak powinno byc ale dalej nie dziala nawiew tzn dziala w pewnym momencie przekrecenia kluczyka czyli lekko przed zaplonem i lekko po
ciekawy przypadek i jak już doszłeś ?
Rafał wymień kostkę stacyjki i problem powinien ustapić