Zobacz pełną wersję : seryjne amory i sportowe sprezyny ??/
****mały****
26-01-07, 19:37
siemano mam takie pytanie otoz kupilem czerwone jamex obnizajace przod 6 cm tyl 4 cm ui mam pytanie jak to wspolgra z seryjnymi amortyzatorami :D pozdro
jak to wspolgra z seryjnymi amortyzatorami
zle
Podejrzewam że od krótszych sprężyn moje seryjne amorki na tyle padły - nie polecam
kupilem czerwone jamex obnizajace przod 6 cm tyl 4 cm ui mam pytanie jak to wspolgra z seryjnymi amortyzatorami
seria sie sprawuje do -30mm, nizej jest kupa!!
****mały****
27-01-07, 09:46
acha coz to bede musial je sprzedac :D dzieki wielkie za info pozdrawiam
jak załozysz krótsze sprężyny do amorów seryjnych to jest tak jakbyś np. woził w bagażniku lodówkę. Amory ciągle są ściśnięte. Długo tego nie wytrzymają.
****mały****
27-01-07, 21:09
maciekr dzieki wielkie i ogolnie dziekuje wszystkim wiec coz sprezynki ida na sprzedaz :D pozdrawiamn serdecznie wszystkich fanow i uzytkownikow civicow i nie tylko :d :afro:
Mam u Siebie -30mm h&r juz od bardzo dawna, amorom nic nie jest, auto dobrze się prowadzi, z tym że ja mam vti 6 gen nie wiem czy nie było w nich innych amorów w porównaniu do 1.4 i 1.5.
seria sie sprawuje do -30mm, nizej jest kupa!!
kto ci takich głupot naopowiadał? a czemu nie do -28 albo do -32?
kto ci takich głupot naopowiadał? a czemu nie do -28 albo do -32?
bo
Mam u Siebie -30mm h&r juz od bardzo dawna
bylo juz tyle razy na ten temat.
i tyle razy bylo powiedziane ze: SERYJNY AMOR NIE POWINIEN WSPOLPRACOWAC Z KROTSZA SPREZYNA
nitro20, a moze po prostu sie do tego przyzwyczailes? amory na pewno umarly.. pzdr
a ja miałem seryjne KYB i Vogtlandy -35mm na ktorych tez pisało że sa fantastyczne do seryjnych amorków i koła mi nie odpadły - czyli można. I było sportowo - znaczy sie twardo - czyli tak jak mialo byc. No i wyszło na to że można i że jest supersportowo. :)
A potem załozyłem Bilsteiny B8 i sie okazało jaką kupa gówna był tamten zawias
6cm to o wiele za duzo do serii moze nawet dobijac amor do spodu ale juz 4cm mysle ze powinno stykac.
ja kupiłem auto z krótszymi sprężynami, szybciej wymieniłem je na standardowe niż zmieniłem olej,pasek itp. NIE POLECAM nikomu (chyba, że jego miejscowość jest oblana autobanami-czyli mieszka w belgi)
NIE POLECAM nikomu
kto co lubi :aloha: