Zobacz pełną wersję : pojemność zbiornika płynu do spryskiwaczy [EJ2, D15B7]
w D13B2 wlewałem prawie cały baniak 5l... teraz chcę wlać do coupe D15B7 i mi ze 2l weszło :speszony: czy tu jest mniejsza pojemność ze względu na inne pojemniki w pobliżu czy co?
czy tu jest mniejsza pojemność ze względu na inne pojemniki w pobliżu czy co?
w poblizu nie ma innych zbiorników... (nadkole...)
z tego co czytalem to zbiorniczki plynu zaleznie od wersji na jaki kraj mogly miec od 2,5l przez 3,6 do ok 4,5l (+w zaleznosci od wersji)
w moje qp wchodzi cos kolo 4 (nie wiem dokladnie bo ciagle dolewam)
eraz chcę wlać do coupe D15B7 i mi ze 2l weszło
albo miales jeszcze plyn/albo masz zbiorniczek od czegos innego/albo masz ten zbiorniczek co ma 2,5l :)
albo miales jeszcze plyn/albo masz zbiorniczek od czegos innego/albo masz ten zbiorniczek co ma 2,5l :)
nie no taki gapa to nie jestem... płynu nie miałem... a obok jest taki orągły... może od wspomagania... nie wiem... ale tam mi nawet 2,5 nie weszło ://
nie no taki gapa to nie jestem... płynu nie miałem... a obok jest taki orągły... może od wspomagania... nie wiem... ale tam mi nawet 2,5 nie weszło ://
nie obok.....
obok zbiorniczka od wspomagania to jest tylko wlew do zbiorniczka spryskiwaczy. który jest w nadkolu (a tam jest mijsce nawet na 6l)
zrób zdjecie wlewu-moze masz nieoryginalny zbiorniczek w tym standartowym miejscu...
Moze mial dzwona i ktos wsadzil jakis inny zbiorniczek?
Piotrek Klag
26-01-07, 12:07
4 litry wejcs musi - wczoraj wlewałem a miałem juz pusto praktycznie (piana sie lała na szybe tylko)
Witam, u mnie jak w morde wchodzi 4L (bez 100ml). przed zima wypsikalem caly plyn (trwalo to ok. kilku minut..myslalem ze mi spryskiwacze w koncu wysada..:)
Takze do D14 wchodzi..(powinno) 4L. :d
wygląda na oryginalny (tak na porównanie z innymi qp z fotek)... zapomniałem zrobić fotki ale na spodzie zatyczki jest jakiś nr i literki HB... może po tym można poznać... a dzwonka to swoją drogą miał napewno bo maska się lekko rusza, ale w ASO przed zakupem mówili mi, że to nie był jakiś duży dzwon...
Mi dzisiaj weszło do pustego zbiornika własnie około 4,5l...