Zobacz pełną wersję : świeci się cały czas check engine a komputer nie pokazuje błedów zadnych
i na dodatek pali sie cały czas od niedawna kontrolka paliwa i nie gasnie mimo pełnego baku byłem u dwóch elektryków 120zł w plecy bo ich kompy mówia ze wszystko mam ok
Marcin1792
17-02-11, 23:01
Dobrze zwierasz wtyczkę od samodiagnostyki?
Muzyk-Grzes
17-02-11, 23:10
A może zworka jest cały czas zwarta i dlatego się świeci check ?
albo jakieś zwarcie masz w zegarach... Nic nie modziłeś??
nie modziłem pali sie odkad wymieniłem zarówki wczesniej była tam spalona i nie zworkowałem spinaczem po prostu pojechałem na serwis i podłaczyli mi do kompa moja hanie i nie pokazała zadnych błedów
doadam ze w zegarach wymieniłem wszystkie zarówki na diody led orginalne do kupienia
skolopendra
18-02-11, 22:02
zresetuj kompa
zresetowałem i to dwa razy nawet odłaczyłem akumulator na godzine i nic dalej swieci
skolopendra
18-02-11, 22:29
Dobrze zwierasz wtyczkę od samodiagnostyki?
więc tylko to pozostaje nie pomyliłeś wtyczek?
jakiej wtyczki do kompa przychodzi ta z trzema kablami a do samodiagnostyki z 2 ale ja ich wogóle nie ruszałem tylko byłem u dwóch elektryków zeby podpieli mi pod kompa i zobaczyli bo myslałem ze mam sonde lambda walnieta a tu sie okazuje ze wszytko jest ok a kontrolka swieci
skolopendra
18-02-11, 22:43
ale ja ich wogóle nie ruszałem
to rusz i zewrzyj i z czytaj kody
ok ale był podpinany pod dwa rózne komputery i nic nie wykazał to mówisze ze efekt swietlny jesl dokładnieszy?
Muzyk-Grzes
19-02-11, 11:43
A skąd wiesz że podpięli wogóle? mechanicy nieraz tak udają że coś robią że wyglada jakby mieli pojęcie że cos robią.
Jak pisze skolopendra zewrzyj dwa piny w kostce dwupinowej i będzie odpowiedź.
ja mam to samo. nie pokazuje żadnych błędów a pali się check, ale zdaje się że mam sypniętą płytkę w przekaźniku pompy paliwa, nie wiem może check pali się z powodu jakiegoś pieprznika w elektryce...ale nie jestem specjalistą :) zaraz wymienie przekaźnik na nowy...może pomoże.
masz tu link do samodiagnostyki:
http://www.kapquadproject.yoyo.pl/fotoporadnik/samodiagnostyka.htm
przekaźnik zmieniony, check OK...
Aja powiem tak: Podświetlania w zegarach jak się zmienie na zarówki diodowe to tak jak z diodami w oświetleniu w domu. Wyłącz swiatło i spójrz a one wciąż delikatnie sie świecą sałabo ale. U mnie też tak było zmieniłem w zegarach na diody i check się palił delikatnym światłem. Też myślałem ze cos nie tak ale zmieniam na żarówkę zwykłą i jest oki na drugą i też ok wstawiam diode i się świeci wiec do zegarów diodowych żarówek nie polecam.
no tak ale u mnie sie słabo nie swieci tylko mocno normalnie z taka sama moca co inne
To zrób to co chłopacy mówią a nie gdybasz i zaprzeczasz.
mam ten sam problem, żadnych błędów.. komp p28 świeci check, przy zczytywaniu błędów też tylko świeci.... czasem mam problem z odpaleniem i czytam tu włąsnie o przekaźniku... auto po swapie na d16y8 i wydaje mi się że jakoś słabo przyspiesza max 180... później to już czekanie....
skolopendra
22-02-11, 12:12
może być komp uszkodzony
muszę podmienić i się okaże:D
skolopendra
22-02-11, 12:32
muszę podmienić i się okaże
dokładnie ,ja miałem podobną sytuację ostano,lecz nie miałem od kogo pożyczyć aby być pewnym na 100%
nie wiem czy mam komp siadniety ale dlaczego miałby byc? nic sie z autem nie dzieje poza palaca sie kontrolka elektryk powiedział ze moze gdzies mi sie robi zwarcie a samodiagnostyka nie pokazała zadnych błedów ? ale jedno mnie zastanawia ze auto pali mi jak smok ok 12l na 100km zawsze wezmie tyle a nawiec wiecej a sonda działa dobrze
skolopendra
27-02-11, 18:53
ale dlaczego miałby byc?
a dlaczego nie?
nic sie z autem nie dzieje poza palaca sie kontrolka
mnie zastanawia ze auto pali mi jak smok ok 12l na 100km
to zastanawiaj się w takim razie dalej :rolleyes:
dziekuje za odp i jak to sprawdzic czy komp do wymiany i z tego co słyszałem ze jak mam immobilizer to trzeba przeprogramowac kompa a to jest kosztowne. co robic skolopendra ???
kompy od 150zł na allegro ale najwazniejsze pytanie jak sprawdzic czy ten z allegro jest sprawny i jak sprawdzic mój komputer czy jest siadniety zeby miec pewnosc co wymienic
hallo czy pomoze mi ktos???? wymieniłem sonde i termostat czek dalej sie pali
skolopendra
05-03-11, 18:27
czek dalej sie pali
na pewno po wsadzeniu zworki nie pokazuje błędów?
skolopendra ratuj jestem juz załamany ta hondą po wsadzeniu zworki nic sie nie dzieje tak jak by jej nie było?! a komputer nie pokazuje zadnych błedów u elektryków i to jest bardzo dziwne ktos powie ze zle wsadzam spinacz otóż kable przeciałem obrałem i połaczyłem i co efekt zerowy co robic co mam uszkodzone ze nie idzie zrobic samodiagnostyki?? Prosze o pomoc bardzo
podmień kompa i zobacz co dzieje się na innym, podłącz diodę na krótko pod odpowiednie piny w kompie i pisz co zauważyłeś...
"podłącz diodę na krótko pod odpowiednie piny w kompie i pisz co zauważyłeś" tzn jasniej prosze nie jestem elektrykiem:) ale inny komp to musze kupic na allegro i jest problem bo mam immobilizer to trzeba przeprogramowac kompa tego co kupie a to jest kosztowne chyba ze sie myle poprawcie mnie czy nie ma jakies opcji zeby byc pewnym mam komp walniety to jestem pewny na 100% i juz zamawiam nowy
nie ma:) A jakie piny to już musisz poszukać w namualu...
skolopendra
07-03-11, 20:15
ale inny komp to musze kupic na allegro i jest problem bo mam immobilizer to trzeba
niestety droga to impreza komp +kluczyk + imo
byłeś w aso?
nie odwiedzam aso mam znajomego elektryka i juz mi wyjasnił co i jak a ostatnio dorobiłem kluczyk masakra!!!co tu poczać???
skolopendra
07-03-11, 20:49
nie odwiedzam aso
to może pora się wybrać?
panowie najwazniejsza sprawa czytac!!!!!! ja powymieniałem Żarówki na diody wszedzie w zegarach a to najwiekszy bład bo od check i od kontrolki rezerwy paliwa trzeba zostawic orginalne bo diody daja róznice pradowa i sie swieca a nie powinny wiec wymiana tych zarówek pomogła i juz sie nie pali check i idzie zrobic samodiagnostyke
mam identyczny problem , czek sie swieci cały czas ( mimo zwierania złacza ser.) pompa sie nie włącza ( choć działa) silnik nie odpala
jakiś bezpiecznik ? przekaźnik ? jakies sugestie ?
Ja mam szybkie pytanie. Gdzie w EJ6 D16Y7 z konca 1997r znajduje sie jakas wtyczka zeby mozna bylo podlaczyc komputer czyli wtyczka diagnostyczna OBD II??
skolopendra
10-04-11, 14:08
najduje sie jakas wtyczka zeby mozna bylo podlaczyc komputer
nie podłączysz
ale nie chodzi o zwykly komputer tylko mam moziwosc u kolegi mechanika podlaczyc go pod kompa zeby sprawdzic pewne rzeczy. nie ma zadnego zlacza diagnostycznego??
skolopendra
10-04-11, 16:22
nie ma