Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15z6 musli po dodaniu gazu !!

pinki
15-02-11, 19:07
witam . mam problem w swojej hance a mianowicie Gdy dodaje gazu na luzie to gasnie muli sie strzela w tłumik i dolot ,d15z6 z kolektorem od b7 sprawdzałem wszystko co sie dało i nie mam pojecia o co jej chodzi ,stało sie to z dnia na dzien ,pamietam tylko ze zabrakło mi benzyny i nalałem od kumpla z banki jakas benzyne ,czy mogło sie cos spaprać? ,mam na mysli wtryski czy cos w tym stylu ,hanka jak odpali to chodzi jak traktor do 3tys . potem ładnie kreci i wywala check i gasnie ???
kupiłem 2 aparat zapłonowy bo myslałem ze moduł albo cewka /ale jak by tak było to by wogóle nie odpalał .swiece tez ma nowe . ogólnie samochodzik po swapaie moze jakis miesiac .jezdzi na kompie od b7 robionym pod mini-me samodiagnostyka pokazała "10 Czujnik temperatury powietrza lub jego obwód " jak umnie czeos takie niema.

tomciuh82
15-02-11, 19:53
Daje Ci płatki śniadaniowe po dodaniu gazu? :)

Budziniak
15-02-11, 20:00
nalałem od kumpla z banki jakas benzyne
ja widzę przyczynę w tym zdaniu. Nie trzeba być mega mózgiem aby takich rzeczy nie robić......Gorzały z najgorszej mety też byś tak Sobie do gardła nalał ? :p
Zalej dużo dobrej wachy i tyle aha filtr paliwa wymień na nowy

pinki
15-02-11, 20:05
raczej nie

wiec jak myslicie cos filtrem i wtryskami ..

okej. jutro tak zrobie .
ja to szukałem gdzies w okolicach przepustnicy i ssaka .ale zrobie jak radzisz <Spoko>

seyren
15-02-11, 20:06
Jak Ci braklo benzyny pewnie zassala syf z baku i ja muli.

Budziniak
15-02-11, 20:10
ja to szukałem gdzies w okolicach przepustnicy i ssaka .ale zrobie jak radzisz <Spoko>
zacznij od rzeczy najtańszych. Filtr paliwa to często zapomniana część i może to zwyczajny zbieg okoliczności lecz tak jak napisał Seyren zassanie syfu z dna baku i przytkanie wtrysków tez jest bardzo możliwa

pinki
15-02-11, 20:22
zacznij od rzeczy najtańszych. Filtr paliwa to często zapomniana część i może to zwyczajny zbieg okoliczności lecz tak jak napisał Seyren zassanie syfu z dna baku i przytkanie wtrysków tez jest bardzo możliwa

a jak wyjasnisz prace silnika jak "traktor" do 3tys.???

Budziniak
15-02-11, 20:57
wtryskiwacz zapchany nie podaje paliwa na którymś cylindrze czyt. silnik pracuje na 3 cylindrach...błedy sprawdzałeś teraz ?

pinki
16-02-11, 22:41
witam dzis zrobiłem jak radziliście. powiem tak było ok. przejechałem sie kawałek .i znowu ten sam problem niechciała odpalic łapała ale nie chciała sie wkrecic.i gasła
zastanaiam sie czy mozliwe by było to ze przekaznik pompy paliwa . tak jak mowie było ok pieknie w garazu chodziła a po przejechaniu 500m zgasła i niechciała współpracować ???

barnie
17-02-11, 07:44
proponuje dolać jeszcze do baku jakiś środek do czyszczenia wtryskiwaczy - polecam STP i wyjeździć do końca cały bak.

Saiti
17-02-11, 12:13
"Z gówna bata nie ukręcisz". Jeśli tak by szalało z powodu wtrysków to takie STP za wiele nie pomoże.

konrad256b
17-02-11, 16:13
jak możesz nie mieć czujnika temp powietrza dolotowego skoro masz kolektor od b7? co tam masz? Dziurę? wymień czujnik, może się stopił. Zobacz czy wtryski wszystkie sikają przy rozruchu.

barnie
18-02-11, 07:34
STP za wiele nie pomoże.
... i nie zaszkodzi też :)

Saiti
18-02-11, 10:54
No, w sumie możesz zaryzykować tego STP. Powiem szczerze, że w moim starym aucie STP do czyszczenia wtrysków troszkę dodał dynamiki (ale wzrosło o dziwo również spalanie, albo nie spadło po prostu, mimo, że tak obiecywał producent) - w każdym razie opinię mam pozytywną. Ale nie było ogromnej super różnicy ^^

pinki
18-02-11, 19:46
witamm . naprawione
sitko zapchane w baku pozdrawiam

skolopendra
18-02-11, 19:59
sitko zapchane w baku pozdrawiam

to gdzieś to tankował?!

pinki
18-02-11, 22:51
wiesz smigałem do tej pory na gazie a bezyna tylko na odpalenie była i powiem szczerze ze mogło byc kiedys wlane jakies gowno .a jak wyjezdziłem do zera to zaciagneło z dołu . pozdrawiam wszystkich i wielkie dzieki za pomoc .. bo nakierowało mnie z tym czyszczeniem baku :D:DD