Zobacz pełną wersję : strzelające sprężyny w sedanie
po zmianie zawieszenia na bilstein B6 i sprężyny weitec, sprężyny wydają sprężyste dźwięki na nierównościach i dziurach, czym to może być spowodowane?? amortyzatory, sprężyny, łożyska wszystko nowe
skolopendra
15-02-11, 13:05
a gumy dałeś nowe?
W 5D tak zwane pooongi sa na porzadku dziennym, najczesciej na mokrej nawierzchni.
Czy na nowych sprezynach na dolnych zwojach z tylu miales naciagniete takie silikonowe otuliny? U mnie na Eibachu to bylo - dam sobie glowe uciac ze jest to wlasnie sposobem na wyeliminowanie tego poooooooooong !
hmmmmm kurde nie wiem teraz, ale u mnie na suchej nawierzchni tez to robi, np dzis ładnie świeci u mnie słonce suchutkie drogi jadę a tu poooooooong
U mnie zawsze to bylo na mokrym. Ja bym stawial wlasnie na te scisniete zwoje... Moze sprobuj psiknac tam WD-40. Zobaczysz czy ustanie. Jesli tak to wiesz z czym walczyc.
ale gdzie psiknąć na ta gume czy na swoje sprężyny??
sory ze pisze tutaj ale u mnie takie pooong wystepuje a mam EG ;) i właśnie sobie robi pooong jak jest mokro :D
ciekawe czym to spowodowane jest tak naprawde
Scisniete zwoje sprezyn powoduja poooong na 100% !!
Psiknij mocno na te sciskane zwoje, powinno to byc to.
chyba że naciągnąć jakieś... nie wiem wężyki?? na pare zwoi??
ja dziś spróbuje u siebie ale wezme sylikon w sprayu i myśle ze pomoże :)
ale u mnie to robi czy to mokro czy sucho zawsze, wjadę na nierówności czy dziury i juz poooooong!!