PDA

Zobacz pełną wersję : Miskia olejowa wymienna?

kornel861
14-02-11, 17:04
Witam

Musze zmienic uszczelke pod miska olejowa i zastanawiam sie czy odrazu nie dac miski olejowej z 1.6 -Z6 bo podobno jest dzielona i jest lepsza bo i studzi olej?:confused:

prawda to?i jak ma sie ta miska P&P do D14 ?:rolleyes:

Budziniak
14-02-11, 18:29
Tak troche ze kolorowo jest z tym studzeniem oleju. zapewne masz miskę blaszaną czyli normalną ja w d15z6 mam miskę alu i ona ma na spodzie takie paski przez całą szerokość co kojarzy mi się z radiatorem czyli chłodzeniem

Arturvf500
15-02-11, 12:08
Tak troche ze kolorowo jest z tym studzeniem oleju. zapewne masz miskę blaszaną czyli normalną ja w d15z6 mam miskę alu i ona ma na spodzie takie paski przez całą szerokość co kojarzy mi się z radiatorem czyli chłodzeniem
to jest usztywnienie a nie chlodzenie;) zwykle odlewy alu sie zebruje by nadac im sztywnosc;)

Calypso
15-02-11, 15:31
Uważajcie żeby nie kupować samej miski tylko ze smokiem, bo w d-seriach nie są one wymienne wszystkie. Różnią się niektóre wysokością smoka, więc może się tak zdarzyć, że jak wymienisz miskę na taką ze złą wysokością to od razu się zapali lampka od ciśnienia oleju. Także trzeba dobierać z tego samego modelu lub razem ze smokiem kupować chyba, że ktoś jest pewien, że dana miska będzie na pewno OK.