PDA

Zobacz pełną wersję : Rozrząd

arni32
14-02-11, 16:07
Witam. w najbliższym czasie zamierzam wymienić rozrząd w swojej hani. Mam prośbę Czy mógłby ktoś podesłać jakiś link do sklepu lub aukcji allegro ponieważ jak szukam to nie mogę znaleźc do swojej wersji. Mam standardowy 1.4i D14A2 a wszystkie w wszystkich które sprawdzałem nie ma informacji czy będzie pasował. chciałbym wymienić komplet wraz z pompą wody. Z góry dziękuję za pomoc.

wykitajlo
14-02-11, 18:00
ja polecam tego sprzedajacego

http://allegro.pl/rozrzad-pompa-honda-civic-concerto-1-3-1-4-1-5-i1456587170.html

wojti
15-02-11, 07:59
Opcja "szukaj" Twoim przyjacielem... ;/

mafia35
15-02-11, 16:28
Tylko po co płacić za pompę wody jeśli stara jest dobra? W życiu nie wymieniałem pompy przy rozrządzie i nigdy stara się nie rozleciała...

Dzida
15-02-11, 16:31
Tylko po co płacić za pompę wody jeśli stara jest dobra?

Żeby stara nie rozleciała Ci się podczas gdy na zewnątrz będzie -20, a Ty będziesz ze swoją ukochaną jechał w Alpy.

mafia35
15-02-11, 17:17
Dla mnie jest to nadgorliwość. Rozmowa z mechanikami Hondowskimi wygląda tak. Ja: Proszę wymienić pasek rozrządu i pompę wody. Serwis: A dzieje się coś z pompą? Ja: Nie, ale inni wymieniają na wszelki wypadek. Serwis: Bo mają za dużo pieniędzy, ale jak Pan chce. Klient nasz Pan. Po tej rozmowie nie wymieniłem pompy. Lata już drugi rok od wymiany paska, nic się z nią nie dzieje. Jest od nowości, czyli przejechała już 170k km.

demonobiker
15-02-11, 18:26
sądzę że 220zl za komplet jak w linku to nie majątek i można dla pewności wymianić i mieć spokój...

Marecki
16-02-11, 01:36
Dla mnie jest to nadgorliwość. Rozmowa z mechanikami Hondowskimi wygląda tak. Ja: Proszę wymienić pasek rozrządu i pompę wody. Serwis: A dzieje się coś z pompą? Ja: Nie, ale inni wymieniają na wszelki wypadek. Serwis: Bo mają za dużo pieniędzy, ale jak Pan chce. Klient nasz Pan. Po tej rozmowie nie wymieniłem pompy. Lata już drugi rok od wymiany paska, nic się z nią nie dzieje. Jest od nowości, czyli przejechała już 170k km.
...A za 2 tygodnie może się okazać, że cieknie Ci płyn właśnie przez pompę, i będziesz musiał ją wymienić ponosząc te same koszty, co przy wymianie całego rozrządu.
Ja n.p. zleciłem wymianę pompy, mimo, że była w stanie praktycznie nienaruszonym, tylko po to, żeby mieć spokój ducha.

mafia35
16-02-11, 08:35
Kolego, to jest Honda. Tu nic nie cieknie ;)

reXio
16-02-11, 10:27
Ja tez jezdze na tej samej pompie od poczatku. Uwazam, ze do 200.000 nie ma sensu jej ruszac.

Puca
17-02-11, 15:54
Ja dla pewności wymieniłem pompę wody przy wymianie rozrządu i mam problem z głowy :cool:

Mój mechanik od razu powiedział że robimy komplet i nie ważne czy działa czy nie :p

straznik
17-02-11, 17:12
Przecież wyraźnie jest napisane w książce ze sie ją wymienia przy 240 tysiacach czyli drugiej wymianie rozrządu. W takim razie o co sie rozchodzi?:) Jak przejedziesz na swojej 360 to wtedy sie pochwal :) a tak swoja droga wie ktos ile kosztuje oryginal? Kiedy ja wymienialem rozrząd pierwszy raz (czyli po 120 kkm) wymieniono mi w ASO tylko pasek i poinformowano ze do 240 reszta ma wytrzymać. Pasek oczywiscie założylem oryginalny. Teraz mam 210 kkm - wszystko jest ok.

Dzida
17-02-11, 17:23
Niecałe 570PLN jest w ASO detal na taką pompę, ja za 380 spokojnie mogę ogarnąć.