PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy xenony do Civica VI generacji.

sobi
22-01-07, 17:59
Witam. Szukam jakis fajnych lamp z xenonowymi zarowami do mojego ukochanego malenstwa. Mozecie cos polecic?
pozdrawiam :)

tomi
22-01-07, 18:41
xsenonowymi zarowami
po
1 Xenonowe
2 palniki

Mozecie cos polecic?

nie bo nie ma takowych

sobi
22-01-07, 18:44
juz poprawilem:) Dobrze wiec jakie są:) ?

coxis
23-01-07, 09:37
No mnie też to interesuje, VI generacja coupek tylko że się w tym temacie średnio, bardzo średnio orientuje.

Pewnie koszty takie że mi szczena opadnie :(

pirat
25-01-07, 12:12
mozna sobie samemu zrobic bez problemu jedno palnikowe (zestawy na allegro do wlasnego montazu, ceny zaczynaja sie bodajze od ok 700zl)
jedno palnikowe tzn ze nie bedzie swiatel drogowych tylko same mijania, ale z relacji forumowiczow i archiwum wynika ze jedno palnikowe swieca ladnie i daleko przy tym nie razac innych kierowcow :hinczyk:

ppm702
25-01-07, 12:15
jedne i drugie są jednopalnikowe. Kwestia tylko przemieszczania się żarnika względem przysłony. Z własnego doświadczenia powiem, że jednak biksenon jest wart pieniędzy :)

BTW przy zakupach na allegro zwracaj uwagę na to, żeby przetwornice miały porządny radiator, czyli były w metalowej obudowie

pirat
25-01-07, 12:18
no fakt, jedno palnikowe, tyl ze bi xenon ma dluzszy i z czego pamietam nie miescil sie w lampach a cvc 5 i 6gen bo jest za dlugi, a tam jakas kopulka jest, pisalem o wywaleniu tej kopulki, to nikt mi w tedy nie odpowiedzial :/

ppm702
25-01-07, 12:23
nie rozumiem tego, bo sam mam bixenon Xtec'a i mieści się bez problemu. Kopułki nie należy wyrzucać, ponieważ ma ona duży wpływ na kształtowanie się strefy światła/cienia

pirat
25-01-07, 12:30
z tego tematu to wytrzasnalem:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20653

michu_gno
19-02-07, 12:10
no fakt, jedno palnikowe, tyl ze bi xenon ma dluzszy i z czego pamietam nie miescil sie w lampach a cvc 5 i 6gen bo jest za dlugi, a tam jakas kopulka jest, pisalem o wywaleniu tej kopulki, to nikt mi w tedy nie odpowiedzial :/

odgrzebuje stary temat...

bede mial ten problem u siebie, zakupilem bixenon+ soczewki. W tym tygodniu bede walczyl z ich montazem w lampie, kiedys ogladajac soczewke h1 i rozklejona lampe civica, wiem ze latwo nie bedzie.
Moze ktos kto kontowal juz soczewki w 6gen, lub wogole w lampach nie przystosowanych do nich, podzieli sie i da cenne rady na co zwrocic uwage.

ja bede sie staral montowac soczewke na odblysniku, za pomoca blaszek, prawdopodobnie kolnierza blachy zamontowanego wkolo soczewki, zagietego na dole, przynitowanego do odblysnika, ale nie wiem czy plan dobry i czy bedzie regulacja dzialac, bo moze cos tam na dole przeszkadzac (plus ze maskownica zasloni wszystko)

pewnie jak zwykle gdy jest temat xenonow, bedzie ktos dawal nauki o spryskach itd. , ale o to sie akurat nie pytam!
pozdrawiam

pirat
19-02-07, 17:34
Moze ktos kto kontowal juz soczewki w 6gen, lub wogole w lampach nie przystosowanych do nich, podzieli sie i da cenne rady na co zwrocic uwage.

nie rozumiem tego, bo sam mam bixenon Xtec'a i mieści się bez problemu. Kopułki nie należy wyrzucać, ponieważ ma ona duży wpływ na kształtowanie się strefy światła/cienia

michu_gno
19-02-07, 20:28
tak, tylko tutaj o ile sie nie myle jest ksenon na gniazdo H4, czyli brak soczewki. Tego rozwiazania to nie chce, bo nei da sie ukryc ze taka lampa nie dosc , ze nie wykorzystuje mozliwosci ksenonu to w dodatku strasznie rozprasza swiatlo, nie mowiac o tych co jada z przeciwka.

ppm702
20-02-07, 00:17
aka lampa nie dosc , ze nie wykorzystuje mozliwosci ksenonu to w dodatku strasznie rozprasza swiatlo, nie mowiac o tych co jada z przeciwka
na czym opierasz swoją tezę? Zaczyna się znowu... :djablek:

rodzyneck
20-02-07, 20:15
michu_gno, to co żeś za bixenon kupił że nie na H4 a do soczewki go chcesz pchać?

michu_gno
18-03-07, 22:19
michu_gno, to co żeś za bixenon kupił że nie na H4 a do soczewki go chcesz pchać?

po to:

http://img233.imageshack.us/img233/9018/xxxng6.jpg

doradzcie, bo klosze troszke mam zolte, czym to usunac? I przelaczajac mijania na dlugie nei ma 12v, czy wystarczy wstawic diode za wlacznikiem miedzy mijania i drogowymi? Jak tak to o jakich parametrach?
pozdawiam

jacekm8423
22-06-08, 12:16
mam pytanie jakie warto kupić przetwornice do civa 6 gen bo widziałem na allegro od 250 zł sie zaczynają są też różne barwy jasności i nie wiem jakie wybrać :confused:

POMOCY :)